időjárás 17°C Ferenc 2023. október 4.
logo

Pásztor István: „A migránsinváziót Szerbia déli határán kell megállítani”

Forrás: MTI
2022.08.14. 10:55 2022.08.14. 14:45
Pásztor István: „A migránsinváziót Szerbia déli határán kell megállítani”

A migránsinváziót Szerbia déli határán kell megállítani – mondta a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szombaton Palicson, a vajdasági magyarság Szent István-napi központi rendezvényén.

Nem válhatunk a nyugati utópiák foglyaivá, a migránsok pedig nem válhatnak ugyanezen utópiák áldozataivá – hangsúlyozta Pásztor István.

A migránsok hónapokon át, egyre frusztráltabban és dühösebben próbálkoznak Európa bevételével, 

annak az Európának a bevételével, amely egyébként, állítása szerint, örömmel várja őket. A kettős beszéd helyett a megoldások irányába kell elindulni, de ehhez kétségtelenül meg kell szüntetni a jelenlegi áldatlan állapotokat 

– mondta.

Elkezdődött a határvadászképzés

A határvadászok az oktatás első napjától bruttó háromszázezer forint havi alapilletményt kapnak, a sikeres vizsgázók pedig csaknem négyszázezer forintot kereshetnek.

Pásztor István közölte: a magyaroknak vigyázniuk kell szülőföldjükre; együtt kell erőt kifejteniük, hogy ellenállhassanak a 21. század imperialista törekvéseinek, amelyeket globalista törvényszerűségként próbálnak lenyomni a torkukon.

Mivel kisebbség vagyunk, meg kell dolgoznunk azért, hogy magyarok maradhassunk

– mondta a politikus, megállapítva: a helyi

magyarság jó állapotban van, köszönhetően mások mellett a két állam kormányának.

Ez elég is volna ahhoz, hogy megküzdjünk az előttünk álló, ránk zuhanó gazdasági recesszióval, a kialakított energiaválságból következő problémákkal. Azonban ha Magyarország és Szerbia nem tud közösen fellépni a migránsáradattal, mindez kevés lesz 

– közölte Pásztor István.

Hét éve tűrjük ezt a helyzetet, ami a magyarországi kerítés megépítése után hetekre lecsillapodott, de alapvetően rosszabbra fordult

– tette hozzá.

Nem kételkedünk abban, hogy a nyugat-európai döntéshozók helyesen döntöttek, amikor bevándorlóterületté nyilvánították országaikat, azonban ezt ne a mi bőrünk árán kívánják megvalósítani!

– mondta a politikus.

Ki kell mondani, hogy ennek a kérdésnek a megoldása nem azoknak a kezében van, akik hisznek a bevándorlótársadalmakban

– jelentette ki a legnagyobb délvidéki magyar párt elnöke.

Pásztor István közölte: Szent István legfőbb törekvése a béke és a jó viszony megteremtése volt, ebben látta a Kárpát-medence fejlődését és virágzását.

Ennek a gondolkodásnak a része volt az erős ország, amelyet hittel és akarattal vértezett fel. A hit jelentette szabadság adja meg az erőt, ami nélkül nem építhető és nem tartható meg egyetlen közösség sem. Mi ma, 2022-ben is azt tudjuk ünnepelni, hogy van hitünk. Van bennünk szeretet a szülőföldünk iránt. Együttműködési szándék vezérel a többség irányában. A nemzethez tartozás kiteljesedése az elmúlt tizenkét év nemzeti kormányzásának köszönve aranykorát éli. Vigyázzuk meg mindezeket!

– mondta a politikus.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.