Több száz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 558 határsértőt tartóztattak fel és 203 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 14. 8:12
null
Forrás: A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok Fotó: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

 A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Az elmúlt napon Csongrád-Csanád megyében 12 esetben a rendőrök összesen 203 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert kilenc embert fogtak el, egy alkalommal közokirat-hamisítás miatt és három esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az egyenruhások Komlódtótfalu területén intézkedés alá vonták egy lengyel honosságú személygépkocsi vezetőjét, egy 48 éves ukrán férfit. A sofőrön kívül a járműben négy, magát vietnami állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. 

A járőrök az 55-ös számú főúton, Domaszék térségében intézkedtek egy magyar honosságú tehergépkocsi vezetőjével, egy 51 éves német állampolgárságú férfival szemben.

 A sofőrön kívül a járműben 37, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. 

Taksony közigazgatási területén, az 51-es számú főúton a járőrök ellenőrzés alá akarták vonni egy olasz honosságú személyautó vezetőjét, de az egyenruhásokat észlelve a sofőr gyorsított, majd az úttest melletti árokba hajtott, kiszállt és elmenekült. A járműben 13, magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. 

Az embercsempészt a rendőrök keresik.

Az utasok egyik esetben sem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.