időjárás 4°C Árpád 2023. december 11.
logo

Szombaton is tanítanak majd egy győrszentiváni iskolában

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.08.30. 21:02 2022.08.30. 21:09
Szombaton is tanítanak majd egy győrszentiváni iskolában

Hét szombati napon is tanítanak a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, de hosszabb lesz a karácsonyi szünet 

– közölte az iskola fenntartója, a Pannonhalmi Főapátság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a főapátság által fenntartott oktatási intézmények vezetői számára augusztus közepén tartott vezetői tanévnyitó értekezleten merült fel „a körülöttünk zajló eseményekre reagálva” a szombati tanítási napok bevezetése intézményvezetői hatáskörben.

Mint írták: a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola nyílt levélben kereste meg a szülői közösséget a hét szombati tanítási nap, valamint a téli szünet meghosszabbításának kezdeményezésével, amelyhez a teljes szülői közösséget képviselő szülői munkaközösség támogatólag reagált. Megjegyezték: az iskola honlapjára is feltöltötték a tájékoztatást, és egyetlen szülői kifogás sem érkezett sem az iskolához, sem pedig a fenntartóhoz. 

Jelezték azt is: a szeptemberi és októberi szombati tanítási napoknak köszönhetően hosszabb karácsonyi szünetet tudnak biztosítani: december 19-től január 6-ig. Az iskola az intézkedéssel két tanítási hét költségét takarítja meg, a tapasztalatok alapján pedig a fenntartó megvizsgálja, hogy szükséges vagy előnyös-e a további alkalmazása.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.