„A polgármester becsapja a kerületieket”

Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP képviselője szerint Baranyi Krisztina a Fidesz módosító javaslatát tüntette fel sajátjaként.

2022. 09. 12. 16:00
null
20220622 budapest ferncvarosi kozgyules havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arról döntöttünk, hogy a közétkeztetésben elkerülhetetlen díjemelést NEM terheljük rá a szülőkre, a ferencvárosi családokra. Lesz elég bajuk enélkül is. Amiben csak tudunk, segíteni fogunk 

– ezt a szöveget posztolta a közösségi médiafelületén Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, miután a csütörtöki testületi ülésen megszavazták azt, hogy a közétkeztetéssel foglalkozó cégek költségnövekedését az önkormányzat átvállalja. 

Ugyanakkor az eredeti előterjesztés arról szólt, hogy bár a cégek nagyobb áremelést kértek, az önkormányzat tizenöt százalékos díjemelést támogatott. A Fidesz–KDNP ferencvárosi képviselője, Gyurákovics Andrea lapunk megkeresésére felhívta a figyelmet arra, hogy így a polgármester előterjesztése értelmében a gyermekétkeztetés díja a ferencvárosi iskolákban tizenöt százalékkal emelkedett volna, ám 

Kállay Mária, a Fidesz–KDNP képviselője (aki korábban ezért a területért felelős alpolgármester volt, és pontosan látta, hogy mit lehet tenni és mit nem) módosító javaslata szerint a cégek költségnövekedését teljes mértékben az önkormányzat vállalja át. Javaslatát a testület elfogadta, így a szülők által korábban fizetett összeg nem változik.

Gyurákovics Andrea hangsúlyozta: a vita végén Baranyi Krisztina azt sugallta, hogy ez az ő módosítása, holott ez nem igaz. Szerinte a polgármester becsapja a kerületieket, mert abban a színben tünteti fel magát, mintha ő verte volna át a képviselő-testületen a módosító javaslatot, holott a képviselők kérték tőle, hogy ne legyen díjemelés.

 

Borítókép: Egy korábbi ferencvárosi közgyűlés, középen Baranyi Krisztina polgármester (Fotó: Havran Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.