időjárás 6°C Elza 2022. december 1.
logo

„A polgármester becsapja a kerületieket”

Magyar Nemzet
2022.09.12. 16:00 2022.09.12. 16:12
„A polgármester becsapja a kerületieket”

Arról döntöttünk, hogy a közétkeztetésben elkerülhetetlen díjemelést NEM terheljük rá a szülőkre, a ferencvárosi családokra. Lesz elég bajuk enélkül is. Amiben csak tudunk, segíteni fogunk 

– ezt a szöveget posztolta a közösségi médiafelületén Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, miután a csütörtöki testületi ülésen megszavazták azt, hogy a közétkeztetéssel foglalkozó cégek költségnövekedését az önkormányzat átvállalja. 

Ugyanakkor az eredeti előterjesztés arról szólt, hogy bár a cégek nagyobb áremelést kértek, az önkormányzat tizenöt százalékos díjemelést támogatott. A Fidesz–KDNP ferencvárosi képviselője, Gyurákovics Andrea lapunk megkeresésére felhívta a figyelmet arra, hogy így a polgármester előterjesztése értelmében a gyermekétkeztetés díja a ferencvárosi iskolákban tizenöt százalékkal emelkedett volna, ám 

Kállay Mária, a Fidesz–KDNP képviselője (aki korábban ezért a területért felelős alpolgármester volt, és pontosan látta, hogy mit lehet tenni és mit nem) módosító javaslata szerint a cégek költségnövekedését teljes mértékben az önkormányzat vállalja át. Javaslatát a testület elfogadta, így a szülők által korábban fizetett összeg nem változik.

Gyurákovics Andrea hangsúlyozta: a vita végén Baranyi Krisztina azt sugallta, hogy ez az ő módosítása, holott ez nem igaz. Szerinte a polgármester becsapja a kerületieket, mert abban a színben tünteti fel magát, mintha ő verte volna át a képviselő-testületen a módosító javaslatot, holott a képviselők kérték tőle, hogy ne legyen díjemelés.

 

Borítókép: Egy korábbi ferencvárosi közgyűlés, középen Baranyi Krisztina polgármester (Fotó: Havran Zoltán)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.