időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo
A baloldali vezetés rollerrel és biciklikkel javítana a tömegközlekedés gondokon a városban

Abszurd intézkedést leplezett le a Fidesz–KDNP Miskolcon

Borsodi Attila
2022.09.06. 13:32 2022.09.06. 14:25
Abszurd intézkedést leplezett le a Fidesz–KDNP Miskolcon

A miskolci tömegközlekedésben bekövetkezett az, amire senki nem mert gondolni. A városban járatsűrítések helyett elektromos rollerekkel és biciklikkel akarják javítani a káoszos tömegközlekedést

– jelentette ki kedd délutáni sajtótájékoztatón a Fidesz–KDNP helyi frakciószóvivője. Hollósy András felháborodott azon, hogy a városvezetés szerint a kétkerekű eszközöket a buszok és villamosok helyett is lehet majd használni. A politikus kiemelte: a közgyűlési határozatban ugyanis a városi közlekedés alternatívájaként szeretnék kínálni ezt a lehetőséget a miskolciaknak. – Az elképzelés alapvetően jó is lehetne, ha éppen csak turisztikai célokat szolgálna, de nem hisszük, hogy szakadó esőben, fagyban és hóban ez lenne a közlekedési alternatíva a busszal és villamossal szemben. Egyáltalán nem életszerű az, hogy idős, beteg emberek így közlekednének az orvosi rendelőbe vagy a gyógyszertárba, vagy családanyák az óvodába és a bölcsődébe – fogalmazott Hollósy András.

A Fidesz városi alelnöke és önkormányzati képviselője úgy tudja, hogy a jelenlegi kerékpáros infrastruktúrára akarják ráépíteni az e-roller hálózatot. Bajusz Gábor szerint ez azért problémás, mert a mostani kerékpárutak is sok esetben balesetveszélyes gócpontokon át haladnak a városban, és az e-rollerek szabályozása sem tisztázott még.

– Turisztikai célzattal elfogadható lenne a rollerek megjelenése, de addig, ameddig például Miskolctapolcán veszélyes gödrök és mély kátyúk tátonganak, vagy ameddig a mögöttünk látható buszmegállóban továbbra is balesetveszélyes a térburkolat, nem tartjuk biztonságosnak és életszerűnek közlekedési alternatívaként – mutatott rá Bajusz Gábor.

Hollósy András kiemelte: azt kérték és kérik a városvezetéstől, hogy állítsa vissza a 2019. október előtti közlekedési állapotokat Miskolcon, mert akkor még gyakran és időben jártak a buszok, illetve a villamosok, most pedig ritkán és akadozva. A közgyűlési indítványukat azonban leszavazták, és helyette a rolleres közlekedéssel álltak elő.

Az elmúlt három évben a miskolci tömegközlekedés országosan is hírhedtté vált a negyvenszázalékos járatritkítás, az óránként közlekedő és esetenként kimaradó buszjáratok, a bliccelők jeggyel történő jutalmazása, a menetrend gyakori változtatása, Magyarország legdrágább vonaljegyének és Közép-Európa legdrágább diákbérletének bevezetése, az akadozó wifi és légkondicionáló szolgáltatás és a zsúfolásig tömött járatok miatt

– hangsúlyozta Hollósy András. A politikus szerint a baloldali városvezetés megbukott, és alkalmatlan Miskolc és a városban élők képviseletére.

Borítókép: Bajusz Gábor (jobbra) és Hollósy András (Fotó: Fidesz, Miskolc)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.