Állatvédő alapítványt hoz létre az Orbán-kormány

Az alapítvány célja az állatvédelem fejlesztésével és népszerűsítésével kapcsolatos feladatok ellátása, valamint az állattartás felelősségének tudatosítása.

Magyar Nemzet
2022. 09. 20. 9:34
null
Etyek, 2021. április 19. Pár hetes kutyakölykök az Etyeki Állatvédõ Egyesület menhelyén 2021. április 19-én. Ezen a napon a menhely területén tartott sajtótájékoztatón meghirdették a Magyar falu program felelõs állattartást elõsegítõ ivartalanítási programját. Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfõn a falvak önkormányzatai számára. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2024-től új állatvédő alapítvány létrehozását kezdeményezi az Orbán-kormány.

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott előterjesztés szerint a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány célja, hogy az állatvédelem fejlesztésével és népszerűsítésével kapcsolatos feladatokat lásson el, valamint az állattartás felelősségét tudatosítsa. 

A szervezet konkrét feladatai közé tartozna az az állatvédelemmel kapcsolatos tájékoztató portál működtetése, az állatvédelmi szakmai konferenciák koordinálása, az állatvédelemmel kapcsolatos országos kommunikációs és érzékenyítő kampányok, illetve állatvédelmi pályázatok lebonyolítása és felügyelete és az állatvédelem fontosságának tudatosítása és továbbadása a fiatal generációk számára. Emellett szintén az alapítvány gondoskodna az állatvédelem népszerűsítését célzó tudományos és oktatási tevékenység ösztönzéséről, képzési programok kidolgozásáról és koordinálásáról, az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek támogatásáról, illetve a nemzetközi jó gyakorlatok adaptálási lehetőségeinek feltérképezéséről, amit a hazai állattartási kultúra fejlesztése érdekében végezne – írja a hvg.hu

A szervezet létrehozásáról Varga Judit igazságügyi miniszter fog gondoskodni. 

Az alapítvány vagyonának biztosításáról a kormány gondoskodik, működését 2024-től évente fogja támogatni.

Borítókép: Pár hetes kutyakölykök az Etyeki Állatvédő Egyesület menhelyén. Fotó: (MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.