Az adófizetők pénzén szervez konferenciát a Soros-hálózat

Az évek óta forráshiányra panaszkodó főváros több millió forinttal támogat egy rendezvényt, ahol balliberális szakértők, aktivisták, döntéshozók és újságírók vitatják meg hamarosan a „legégetőbb társadalmi kérdéseket” Budapesten – közölte az Adatradar.hu.

Forrás: Adataradar.hu2022. 09. 12. 15:41
null
20220831 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legfeljebb 8 millió forinttal

 – ezt írták válaszul a Főpolgármesteri Hivatalból az Adatradar arra a kérdésére, hogy mennyivel támogatja a főváros a Budapest Forum 2022 – Building Sustainable Democracies című konferenciát. Hozzátették: kifizetés még nem történt. A rendezvényt Soros György Közép-európai Egyeteme (CEU) és a Political Capital társszervezésében tartják meg jövő szerdán.

Mint írják: 

a folyamatos forráshiányra panaszkodó főváros bőkezűsége azért is meglepő, mert valószínűleg sem a CEU, sem a Krekó Péter vezette, a baloldalhoz ezer szállal kötődő műhely nem szorul anyagi támogatásra. Utóbbi nettó árbevétele ugyanis 2021-ben meghaladta a 67 millió forintot 

– hívta fel a figyelmet a portál. 

Az Adatradar Számadó Tamás főjegyző válaszlevele alapján azt közölte: Karácsonyék a pénzen kívül operatív módon is segítik a konferencia megrendezését, segítenek a szervezésben, és felszólalókat is adnak. A rendezvényt lényegében az adófizetők finanszírozzák és közalkalmazottak, köztisztviselők segítenek tető alá hozni – munkaidőben – ismertette az Adatradar. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.