Az államtitkár azt kéri a pedagógus-szakszervezetektől, ne támogassanak törvénytelen kezdeményezést

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közösségi oldalán tette közzé Maruzsa Zoltán levelét.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 09. 01. 8:44
MARUZSA Zoltán
Országos református tanévnyitó Hódmezővásárhelyen Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levelet küldött a két legnagyobb pedagógus-szakszervezetnek a köznevelésért felelős államtitkár. Az írást az egyik szakszervezet saját Facebook-oldalán meg is osztotta.

Maruzsa Zoltán ebben arra hívja fel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) vezetőinek figyelmét, hogy a polgári engedetlenség, melyre sajtóhírek szerint a tanárok készülnek, 

a hatályos jogban ismeretlen tiltakozási eszköz. 

Maruzsa Zoltán megkérdőjelezi azon pedagógusok erkölcsi alapját, akik a rájuk vonatkozó jogszabályokat maguk sem tartják be, ráadásul szerinte ezzel

a diákoknak is rossz példát mutatnának. 

Levele végén az államtitkár azt kéri a szakszervezeti vezetőktől, hogy 

a jogszabályellenes magatartást, a tanulók erkölcsi értékrendjét negatívan befolyásoló, törvénytelen kezdeményezést ne támogassák. 

A pedagógusok már a tavalyi tanév végén is fizetésemelést követeltek maguknak, akkor az érettségi elhalasztása merült fel mint demonstrációs eszköz a részükről. Ezúttal a tanévkezdés megtagadásának lehetőségét lebegtették, mint polgári engedetlenségi akció. 

Borítókép: Maruzsa Zoltán államtitkár a hódmezővásárhelyi református tanévnyitón (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.