időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo
A DK-sok megkérdezték a miniszterelnöktől, hogy mégis mit képzel magáról

Harmincéves korig jöhet az szja-mentesség

Kreft-Horváth Márk
2022.09.26. 19:26 2022.09.26. 20:22
Harmincéves korig jöhet az szja-mentesség

Egész Európában ez a legmagasabb rezsitámogatás – hívta fel a figyelmet egy DK-s azonnali kérdésre adott válaszában Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta, hogy amikor Gyurcsányék voltak kormányon, ilyenről álmodni sem lehetett, akkor a válságban nem adtak, hanem elvettek az emberektől. Elvettek egyhavi fizetést és elvették a 13. havi nyugdíjat is.

Egész Európában Magyarország kormánya adja a legmagasabb támogatást a családoknak a rezsi fizetéséhez

– jelentette ki egy DK-s azonnali kérdésre válaszolva a miniszterelnök a parlament mai ülésnapján. Orbán Viktor kijelentette: abban is segíteni akarnak az embereknek, hogy minél többet keressenek, ezért emelték meg a minimálbért januártól 200 ezer forintra.

Varju László a kérdésében azt kifogásolta, amikor a miniszterelnök egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy akik az átlag felett fogyasztanak, azoknak valamivel magasabb összeget kell fizetniük a rezsiért. A DK-s országgyűlési képviselő azzal hozakodott elő, hogy 

az árnyékkormány már kidolgozta, hogyan lehetne valódi segítséget adni a magyar családoknak rezsiügyben.

  • Be kell fagyasztani a rendszerhasználati díjakat, januári szinten.
  • Meg kell duplázni azt a gáz- és árammennyiséget, amit rezsicsökkentett áron kapnak a magyar háztartások (ezt egyébként az átlagfogyasztás szintjén határozta meg a kormány).
  • Rezsimoratóriumot kell bevezetni, ne lehessen kikapcsolni senkinél a szolgáltatást. 
  • Áfát kell csökkenteni az energiahordozókon

– sorolta Varju László.

Orbán Viktor jelezte, hogy a javaslatokat meghallgatta. 

– Milyen kár, hogy amikor kormányon voltak, épp az ellenkezőjét csinálták – mondta válaszában a DK-s politikusnak. 

A viszonválaszt már Arató Gergely mondta el, aki arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy mit kínál a legszegényebbeknek, a minimálbéreseknek és azoknak, akiknek a húszszázalékos béremelését már „mostanra megette” az infláció. A Gyurcsány-kormány egykori államtitkára végül elfúló hangon felkérdezte a miniszterelnököt, hogy mégis hogy képzeli ezt. (A DK-sok az azonnali kérdésüknek ezt a címet adták: „Mégis mit képzel, Miniszterelnök úr?”)

Orbán Viktor viszonválaszában kiemelte: 

Minden egyes magyar családnak 181 ezer támogatást ad havonta a kormány.

A miniszterelnök emlékeztetett: 

Amikor Gyurcsányék kormányoztak erről álmodni sem lehetett.

– Akkor nem adtak, hanem elvettek. Elvettek egyhavi fizetést, elvették a 13. havi nyugdíjat, és ezeket a döntéseket Arató Gergely személyesen is támogatta a szavazatával – hívta fel a figyelmet a Gyurcsány-párti politikusoknak adott válaszában Orbán Viktor. 


 

Szócsaták az Országgyűlésben

Döntött a tisztelt Ház: Meghosszabbítható a veszélyhelyzet

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.