időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Mintegy tizenkétezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.24. 09:01 2022.09.24. 11:43
Mintegy tizenkétezren érkeztek Ukrajnából pénteken

– Az ukrán-magyar határszakaszon 7276-an léptek be pénteken Magyarországra, a román–magyar szakaszon belépők közül 4989-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

Mint jelezték, a beléptetettek közül a rendőrség 254 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

 

– Vonattal 181 ember, köztük 59 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve 

 

– tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Jelezték: a feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőrszövetség is. A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.