Momentum: Uniós ársapka jó, magyar árstop rossz

A gázra bevezetendő ársapka nagyon jó ötlet, a kormány által bevezetett benzinárstop viszont csak politikai porhintés a párt szerint.

2022. 09. 05. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum aktuális házi közgazdásza szerint nagyon jó megoldás az unió által bevezetni kívánt ársapka.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen szeptember 2-án javasolta az orosz gázvezetékeken érkező energiahordozókra az árplafon bevezetését. 

Ilyés Márton momentumos politikus ezt a döntést üdvözölte sietve. 

– Általában a piacbarát közgazdászok idegenkednek az árszabályozástól, de van olyan szituáció, amikor ez a formája nagyon is hasznos lehet – magyarázta szombati posztjában a politikus. Ilyés Márton hosszan kifejtette, mennyire hasznos lenne az árplafon, egy helyütt pedig egyenesen arról kezdett értekezni, hogy már a bejelentés is letörte a gázárat. Az oroszok reakcióját, amely szerint nem kap majd tőlük gázt, aki bevezeti az ársapkát, egyelőre nem kommentálta a momentumos politikus. 

Ilyés Márton szerint az ársapka nem olyan, mint az árstop vagy árrögzítés, ez valóban gyógyír lehet a magas árak problémájára. 

Emlékezetes viszont, hogy a tavaly novemberben 

a kormány által bevezetett benzinárstopot még nagy erőkkel támadta az olimpiaellenes párt. 

A bejelentést követően a vezetőség egyik tagja, Hajnal Miklós a Momentum közösségi csatornáin mondta el pártja álláspontját, amely szerint a kormány a benzinkutak államosítását készítette elő a lakosságot segítő lépéssel. 

– A benzin és gázolaj 480 forintra történő befagyasztása csak egy szépségtapasz, jó eséllyel nem is lesz rá szükség, politikai porhintés

– bírálta az intézkedést Hajnal.

Borítókép: Hajnal Miklós immáron országgyűlési képviselőként tart sajtótájékoztatót a Kossuth téren. A momentumosok először tüntetést hirdettek, majd a létszámra való tekintettel váltottak műfajt (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.