Von der Leyen bevezetné az ársapkát az orosz gázra

Emellett az energiaszolgáltatók extraprofitját is lefölözné az Európai Bizottság elnöke.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2022. 09. 02. 15:28
VON DER LEYEN, Ursula
Strasbourg, 2022. július 6. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszédet mond, miután Petr Fiala cseh miniszterelnök ismertette az Európai Unió cseh elnökségének programját az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2022. július 6-án. Csehország 2022. július 1-tõl tölti be az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét. MTI/EPA/Julien Warnand Fotó: Julien Warnand
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Európának árplafont kell bevezetnie az orosz gázvezetékekre – mondta pénteken Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője, hogy meghiúsítsa Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a blokk energiapiacának manipulálására irányuló kísérleteit – ismertette a Mandiner.

Emellett intézkedéseket sürgetett annak érdekében, hogy a villamosenergia-szolgáltatók gázválságból származó váratlan nyereségének egy részét lefölözzék, és a pénzt a kiszolgáltatott polgárok és vállalatok támogatására fordítsák.

„Szilárd meggyőződésem, hogy eljött az ideje az Európába irányuló orosz gázvezetékekre vonatkozó árplafon bevezetésének” – mondta von der Leyen újságíróknak a német konzervatív törvényhozók Murnau városában tartott találkozójának margóján.

 „Európai szinten javaslatot lehet tenni a gázárplafonra, és európai szinten is van jogalap arra, hogy válság idején vészhelyzeti intézkedésként átmenetileg lefölözzék a nyereséget” – tette hozzá.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.