Nemzetközi globalista erők próbáltak meg beavatkozni a magyar választásokba

A júniusi utalásokból egyenlítették ki a baloldali ellenzék még rendezetlen kampányszámláinak egy részét is.

Forrás: Alapjogokért Központ2022. 09. 02. 12:11
A,Man,,A,Puppeteer,,Controls,The,Crowd,With,Threads.,The
A man, a puppeteer, controls the crowd with threads. The concept of world conspiracy, world government, manipulation, world control Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter a napokban egy podcast-adásban elismerte, egyesületéhez még a választásokat követően is több száz milliós külföldi adomány érkezett. Ezzel bebizonyosodott: nemzetközi globalista erők próbáltak meg beavatkozni a magyar választásokba, sértve ezzel országunk szuverenitását – olvasható az Alapjogokért Központ tényfeltáró elemzésében.

Márki-Zay és csapata ráadásul annak ellenére kapott újabb forrásokat, hogy korábbi ígéretét sem teljesítette, és nem számolt el a közvélemény előtt a belföldön gyűjtött adományok és pénzek felhasználásáról. Mi több, maradványösszeget emlegetett, és azt mondta, egyesülete azt nem utalja vissza azoknak, akik adták neki, hanem megtartja.

 

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjének elmondása szerint a júniusi utalásokból rendezték a baloldali ellenzék még rendezetlen kampányszámláinak egy részét is.

 

Az eset több szempontból is aggályos. A magyar pártfinanszírozási törvény ugyanis kifejezetten tiltja hazai politikai pártok külföldi forrásokból történő finanszírozását. Ez a tilalom nem egyedi, a legtöbb demokratikus állam ezzel is óvja országát attól, hogy külföldi erők pártokat és politikusokat vásároljanak maguknak. A magyar jogalkotó célja ezzel a tilalommal világos: külföldről ne szólhassanak bele a magyar belpolitikába, és ne lehessen ezt megtenni a legprimitívebb eszközzel, nevezetesen azzal, hogy külföldi érdekcsoportok lefizetnek belpolitikai szereplőket, hogy azok az ő nótájukat fújják – írja elemzésében az Alapjogokért Központ.

Borítókép forrása: Alapjogokért Központ

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.