időjárás 21°C Róbert 2023. június 7.
logo

ORFK: Tizenháromezren érkeztek Ukrajnából kedden

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.07. 07:45 2022.09.07. 08:45
ORFK: Tizenháromezren érkeztek Ukrajnából kedden

Az ukrán–magyar határszakaszon 5766-an léptek be kedden Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 7261-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek 

– tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 150 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 137-en érkeztek – köztük 27 gyermek – az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre 

– tudatta az ORFK. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a Police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – olvasható a közleményben.

Borítókép: Beregsurányi határátkelőn kárpátaljai menekültek érkeznek a magyar–ukrán határon (Fotó: Kurucz Árpád)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.