A baloldal felejelentené az országot

A Demokratikus Koalíció a Vodafone felvásárlását bírálta, amire válaszul Dömötör Csaba elmondta: hasonló kifogást emeltek a gáztározók visszavásárlásakor is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 04. 13:14
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2022. július 11. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 11-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dávid Ferenc, a Demokratikus Koalíció képviselője a napirend előtti felszólalásában a Vodafone felvásárlását kifogásolta, mondván, az arra fordított 715 milliárd forintot értelmes dolgokra is fordíthatná a kormány, például a pedagógusok béremelésére. A Gyurcsány-párt politikusa hozzátette: ezt minden jogi eszközzel meg kell akadályozni.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az ellenzék hasonló kifogást emelt a gáztározók visszavásárlásakor is. Továbbá rögzítette, hogy a baloldal feljelentené az országot, mert a kormány bővíti az állami vagyont egy olyan szektorban, ahol eddig csak külföldi tulajdonú társaságok voltak jelen.

 

– Ha magukon múlt volna, még a magyar ipar maradéka sem maradt volna hazai tulajdonban 

 

– jelentette ki.

A képviselőhöz fordulva sérelmezte, hogy Dávid Ferenc nem támogatta a minimálbér-emelést, elkótyavetyélt intézkedésnek nevezte a személyi jövedelemadó visszatérítését, a rendvédelmi szerveknél dolgozók fegyverpénzét, és az átlagjövedelemmel rendelkező családoknak már nem biztosítana kedvezményes energiatarifát.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.