időjárás 6°C Elza 2022. december 1.
logo

A baloldal felejelentené az országot

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.10.04. 13:14 2022.10.04. 13:20
A baloldal felejelentené az országot

Dávid Ferenc, a Demokratikus Koalíció képviselője a napirend előtti felszólalásában a Vodafone felvásárlását kifogásolta, mondván, az arra fordított 715 milliárd forintot értelmes dolgokra is fordíthatná a kormány, például a pedagógusok béremelésére. A Gyurcsány-párt politikusa hozzátette: ezt minden jogi eszközzel meg kell akadályozni.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az ellenzék hasonló kifogást emelt a gáztározók visszavásárlásakor is. Továbbá rögzítette, hogy a baloldal feljelentené az országot, mert a kormány bővíti az állami vagyont egy olyan szektorban, ahol eddig csak külföldi tulajdonú társaságok voltak jelen.

 

– Ha magukon múlt volna, még a magyar ipar maradéka sem maradt volna hazai tulajdonban 

 

– jelentette ki.

A képviselőhöz fordulva sérelmezte, hogy Dávid Ferenc nem támogatta a minimálbér-emelést, elkótyavetyélt intézkedésnek nevezte a személyi jövedelemadó visszatérítését, a rendvédelmi szerveknél dolgozók fegyverpénzét, és az átlagjövedelemmel rendelkező családoknak már nem biztosítana kedvezményes energiatarifát.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Szócsaták az Országgyűlésben

Döntött a tisztelt Ház: Meghosszabbítható a veszélyhelyzet

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.