időjárás -1°C Natália 2023. december 9.
logo

„A baloldal szociális érzékenysége csak a kampányígéretekre korlátozódik”

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/ Fidesz Budapest
2022.10.13. 10:24 2022.10.13. 14:45
 „A baloldal szociális érzékenysége csak a kampányígéretekre korlátozódik”

Álszentek és képmutatóak Karácsony Gergely baloldali politikustársai!

– emelte ki közösségi felületén a Fidesz–KDNP budapesti frakciója, reagálva arra, hogy 2019 novembere óta több száz kilakoltatás volt Budapest baloldali kerületeiben. Mint írják, „a baloldal szociális érzékenysége mindig csak a választási kampányígéretekre és hangzatos sajtónyilatkozatokra korlátozódik, a gyakorlatban már egészen mást mutatnak.”

Lapunk írta meg először, hogy nincs olyan baloldali vezetésű kerület Budapesten, ahol ne történt volna kilakoltatás 2019 novembere óta.

A poszt is kiemeli, hogy a legtöbb kilakoltatás a volt momentumos Déri Tibor kerületében volt, összesen 124 darab. A XIII. kerület a második a listán 111 kilakoltatással, míg Józsefvárosban már 80-nál tart az utcára tett családok eseteinek a száma.

Hol van ilyenkor A Város Mindenkié mozgalom, hol vannak ilyenkor a szigorú tekintetű, baloldali országgyűlési képviselők, hogy megakadályozzák a rendőri intézkedést? 

 – tette fel a kérdést a Fidesz–KDNP budapesti frakciója közösségi oldalán. Hozzátették: Valahogy a „függetlenobjektív” sajtó sem volt hangos Déri Tibor, Tóth József, Pikó András és a többi baloldali polgármester által vezetett kerületekben történt kilakoltatástól.

Elég Karácsony Gergely és baloldali politikustársainak hazugságaiból és alaptalan vádaskodásából! 

– tette hozzá posztjában a frakció.

 

Nagy István, a Fidesz-KDNP újpesti frakciójának vezetője Facebook-posztjában pedig arról ír, hogy a Népjóléti és Lakásügyi Bizottság legutóbbi ülésén a baloldal delegáltjai leszavazták a Fidesz és az Újpestért Egyesület javaslatát, hogy a Károlyi utca 25-ben felépített 29 lakás – ahogy az eredetileg is tervezték – szociális alapon legyen bérbe adva. Mint írja a fideszes képviselő, sok nehéz lakáskörülmények között élő újpesti család reménykedett abban – mint kiderült  hiába – hogy a még Wintermantel Zsolt polgármestersége idején elkezdett 29 lakásos önkormányzati tulajdonú lakóházban szociális bérlakáshoz juthatnak. 

A Népjóléti és Lakásügyi Bizottság ülésén ismét lelepleződött egy baloldali hazugság

– emelte ki Nagy István. Hozzátette: a bizottság baloldali többsége úgy döntött, hogy a 29 lakásból mindössze kettő lesz szociális alapon bérbe adva. Mint fogalmazott: Hazugság volt sok egyéb mellett az Újpest + Megbecsülés Program, amivel az idősek támogatását ígérték, az Élhető Társasház Program, ami a lakásfelújítások vissza nem térítendő támogatásáról szólt, vagy a gyermekek védőoltás programja is. Mint emlékeztetett: Ezzel a szórólappal kampányolt 2019-ben Déri Tibor momentumos polgármester és a fideszes javaslatot leszavazó Cinke Sára a Népjóléti és Lakásügyi Bizottság DK-s elnöke. 
 

Borítókép: Déri Tibor, Újpest polgármestere (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.