időjárás 7°C Elza 2022. december 1.
logo

Az energiaszankciók eltörlésével megfeleződnének az árak

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.10.04. 13:02 2022.10.04. 13:33
Az energiaszankciók eltörlésével megfeleződnének az árak

Földi László, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásban bírálta az elhibázott brüsszeli szankciós politikát, ami miatt a szlovák kormányfő már államcsődtől tart. Megjegyezte: az Európai Bizottság elnöke újabb szankciós csomagot jelentett be.

 

– A kőolajimportra kivetett szankcióval Brüsszel semmit sem ért el, Oroszország ugyanis Ázsiában talált magának másik piacot 

 

– tette hozzá Földi László. A kormánypárti politikus leszögezte: a szankciók Európának jobban fájnak, mint Oroszországnak, mégis Brüsszel újabb szankciók kidolgozásán töri a fejét. Azonnali béketárgyalásokat követelt.  

Válaszában Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára bírálta a baloldal azon állítását, hogy nem a szankciók felelősek az inflációért, a magas energiaárakért. Szerinte a baloldal is tudja, hogy ez nem igaz. 

 

– Ha eltörölnék az energetikai szankciókat és nem lebegtetnének újabbakat, azonnal megfeleződnének az árak 

 

– jelentette ki. Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy a kormánynak nem erkölcsi kötelessége olyan szankciókat támogatni, amelyek romba döntenék a magyar gazdaságot, mivel inkább meg kell védenie ezekkel szemben az embereket. Emellett szólt a nemzeti konzultációról, mondván: a magyar kormányt érdekli az emberek véleménye.

 

– Európa energiaválságban szenved, a Gazprom közben rekordnyereséget ér el 

 

– mondta az államtitkár.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Szócsaták az Országgyűlésben

Döntött a tisztelt Ház: Meghosszabbítható a veszélyhelyzet

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.