időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Borbély Ádám: A baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek

Magyar Nemzet
2022.10.04. 13:14 2022.10.04. 13:35
Borbély Ádám: A baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek

Angol nyelvű meghívót küldött Horváth Csaba a székelyföldi Csíkcsicsó polgármesterének, amelyben Zugló születésnapi ünnepségére invitálta. Borbély Ádám, a Fidesz választókerületi elnöke a Facebookon reagált a történtekre, hangsúlyozva: a baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek.

Most vagy az van, hogy Karácsony Gergely távozása után az angol lett a hivatalos nyelv az önkormányzatnál, vagy a baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek

 – írta felháborodottan legújabb Facebook-bejegyzésében Borbély Ádám, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke, miután kezébe került az az angol nyelvű meghívó, amit Horváth Csaba küldött a XIV. kerület testvértelepülése, Csíkcsicsó polgármesterének.

Nem lettem volna Péter Lukács polgármester helyében, amikor ezt kinyitotta. Legalább annyira nevetséges, mint amennyire felháborító

 – jelentette ki Borbély Ádám, hangsúlyozva, hogy a XIV. kerület másik erdélyi testvértelepülése, a Brassó megyei Alsórákos nem kapott meghívót a kerület születésnapjára. 

Hozzátette: tavaly ugyan küldtek meghívót Alsórákosnak, de azt is angolul. 

Borbély Ádám kifejtette: a Stefánia Palota 400 fős színháztermében idén csak mintegy nyolcvanan voltak jelen, ami „több mint méltatlan volt az alkalomhoz és a kitüntetettek életművéhez”. 

„A momentumos alpolgármester ráadásul igénytelenül, farmerban, tornacipőben adta át a díjakat, a két és fél órás műsorra pedig a lengyel delegációt, élén Racziborz polgármesterével tolmácsgép nélkül ültették be” – tette hozzá a kormánypárti önkormányzati képviselő, kiemelve, hogy később meg is kérdezték tőlük, hol voltak az elmúlt két napban.

Utóbbiakért Kinisch Andrea, DK-s önkormányzati képviselő, testvértelepülési tanácsnok, a DK-s Arató Gergely országgyűlési képviselő felesége felel bruttó 540 ezer forintos tiszteletdíj mellett – mutatott rá Borbély Ádám, aki úgy fogalmazott: ilyen hibákkal égeti Zuglót és a zuglóiakat a baloldali kerületvezetés, csakhogy ne a Fidesz győzzön. Zugló igenis többet érdemel

 – hangsúlyozta.

Borítókép: Horváth Csaba, Zugló polgármestere (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.