Elvileg az idén nem marad el a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Úgy tűnik, a korábbi hírekkel ellentétben mégsem marad el az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Mint kiderült, miután az ügyben a főváros cégével, a Budapest Branddel nem sikerült megállapodásra jutni, az V. kerületi önkormányzat elvi hozzájárulást adott az Advent Bazilika esemény szervezőinek a nemzetközi ismertségű rendezvény lebonyolításához.

2022. 10. 04. 6:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elvi hozzájárulását adta Belváros-Lipótváros önkormányzata, hogy a kétszeresen Európa legjobbjának választott Advent Bazilika esemény szervezői rendezzék meg az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásárt.

A múlt héten megjelent sajtóhírek szerint felvetődött, hogy az idei ünnepi eseményt nem rendezik meg.

Az ügyről a Budapest Brand vezetője, Faix Csaba nyilatkozott, aki többek között úgy fogalmazott: 

Idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.

 A vásárt tavaly megszervező, fővárosi nonprofit cég korábban tárgyalásokat kezdett a Belvárossal, azonban a partneri egyeztetés végül nem vezetett sikerre, mivel a Budapest Brand csak két évre szóló együttműködés esetén tudta volna a vásár szervezését elvállalni. 

Az V. kerületi vezetés a fenti kijelentésre reagálva kiemelte, hogy korábban a Budapest Branddel ugyan korrekt tárgyalások zajlottak az együttműködés érdekében, de a belvárosi önkormányzat a fővárosi cég által előre meghatározott kétéves elköteleződés helyett olyan megállapodást választott, amelynek időtartama – mint fogalmaznak – a kölcsönös elégedettségen alapszik.

Belváros-Lipótváros önkormányzata hangsúlyozta, hogy elkötelezettek a Vörösmarty tér színvonalas, gondos és mindenekelőtt a lakossági igényeket szolgáló üzemeltetése és az ezzel harmonizáló közterület-használat megvalósítása mellett, így a karácsonyi vásár megrendezése ügyében is ezeket a szempontokat tartják szem előtt. Hozzátették: a vásár szervezésében olyan partnerrel kívántak együttműködésre lépni, aki kellő szakmai tapasztalattal, helyismerettel rendelkezik, és a fenti elvek érvényesülése mellett tudja vállalni a vásár megvalósítását.

Érdemes kiemelni, hogy a Budapest Brand Facebook-oldalán, egy júniusi bejegyzésben Faix Csaba nyíltan kijelentette, hogy a vásárból származó bevételt nem a tér üzemeltetésére – zöldfelület-fenntartási és köztisztasági feladatainak ellátására – fordítják. Mint fogalmazott: 

A Vörösmarty téri karácsony ugyanis elsősorban nem üzlet, hanem a város egyik legfontosabb téli (turisztikai) attrakciója. Amikor pedig mégis üzlet és nyereséget termel, azt a pénzt mi fővárosi kulturális programokra fordítjuk. Ebből finanszírozzuk többek között a Budapesti Tavaszi Fesztivált vagy a nemrég lezárult Budapest tuning pályázatot

– A Vörösmarty tér hasznosításából származó bevételeket az V. kerület – a korábbi fővárosi gyakorlattal ellentétben – száz százalékban a közterületek fenntartására kívánja fordítani 

– emelte ki Belváros-Lipótváros önkormányzata a közleményében.

Borítókép: a pártelnök folyamatosan változtatja véleményét (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.