időjárás -2°C Taksony 2023. november 29.
logo

EU-csúcs: felszólították a bizottságot, hogy haladéktalanul intézkedjen az energiaárak csökkentéséről

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.10.08. 13:15 2022.10.08. 13:28
EU-csúcs: felszólították a bizottságot, hogy haladéktalanul intézkedjen az energiaárak csökkentéséről

Felszólítottuk az Európai Bizottságot, hogy miután a szankciók égbe lökték az energiaárakat egész Európában, haladéktalanul intézkedjen az energiaárak csökkentéséről 

hangsúlyozta az európai uniós miniszterelnökök prágai csúcstalálkozója után közzétett videóüzenetében Orbán Viktor. 

A miniszterelnök tájékoztatása szerint az EU-csúcson két húsba vágó kérdésről, az orosz–ukrán háborúról és az energiáról tárgyaltak. Mint mondta, a háború ügyében azt a magyar álláspontot képviselte, hogy a legfontosabb a béke és hogy megakadályozzák az eszkalációt. Jelenleg az események ebbe az irányba mutatnak, de tűzszünetre és tárgyalásokra van szükség. Éppen ezért arra kérte a nagyobb tagállamok vezetőit, hogy próbáljanak tárgyalni annak érdekében, hogy a háború továbbterjedése megakadályozható legyen. 

Ami az energiát illeti – folytatta –, ott sikerült elérni az összes fontos magyar nemzeti célt. 

A nyolcadik csomag számunkra sérelmes pontjai alól mentesítést kaptunk. Ez a szankciós csomag nem vonatkozik se Magyarország gázellátására, se a nukleáris erőművekből származó energiára, sőt lehetővé teszi, hogy Magyarország továbbra is zavartalanul építhesse a Paks 2 atomerőművet.

– részletezte a kormányfő. 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.