Novák Katalin: Büszkék vagyunk Karikó Katalinra!

Az államfő tartalmas időt tölthetett együtt a kutatóval.

2022. 10. 29. 16:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi, magyarok, büszkék vagyunk Karikó Katalinra! Mi, szegediek, büszkék vagyunk arra, hogy a Szegedi Biológiai Kutatóközpontból indulva ilyen sokra vitte. 

– fogalmazott Novák Katalin köztársasági elnök a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Karikó Katalin Kanada legrangosabb orvosbiológiai kitüntetését, a Canada Gairdner International Awardsot kapta meg két kutatótársával Torontóban csütörtökön, erre reagálva osztotta meg Novák Katalin köztársasági elnök a gondolatait. A Gairdner Alapítvány (Gairdner Foundation) nemzetközi díját az mRNS-technológia kifejlesztésében végzett munkájáért ítélték idén a magyar kutatónak.

Forrás: Facebook

Mi, nők, büszkék lehetünk arra, hogy egy magyar édesanya a követendő példa ma sok kislány és fiatal női kutató számára

– fejezte ki büszkeségét az államfő.

Novák Katalin arról is beszámolt, hogy a neves kutató York egyetemen tartott izgalmas előadását is meghallgathatta, mely után beszélgethettek egymással a család, az anyaság és a megszerzett tudás kamatoztatásának fontosságáról.

Köszönöm a tartalmas együttlétet!

– írta Novák Katalin.

Borítókép: Karikó Katalin és Novák Katalin (Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.