Rendkívüli rezsitámogatást adnak a kiskunlacházi rászorulóknak

A kormánypárti vezetésű önkormányzat a nehéz sorsú családok mellé áll az energiaválságban.

2022. 10. 11. 13:15
null
20220721 budapest rezsi illusztracio havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzügyi segítséget nyújt a kiskunlacházi önkormányzat az energiaárak drasztikus emelkedése miatt rendkívül nehéz helyzetbe került helyi családoknak és magánszemélyeknek

– erről döntött a város kormánypárti többségű képviselő-testülete. A támogatás a földgáz vagy a villamos áram esetében az összeg azon részére vonatkozik, amelyet az adott ingatlan tulajdonosa piaci áron köteles kifizetni. A rezsitámogatásra vonatkozó kérelmet 2022. november 1-től 2023. március 31-ig lehet benyújtani, legfeljebb két alkalommal.

Amennyiben a feltételek fennállnak, akkor az egy gyermeket nevelő családok 30 ezer forintig, a két gyermeket nevelők 40 ezer forintig a három vagy több gyermeket nevelők 50 ezer forintig terjedő összegre jogosultak. Az idősek esetében az egyedülálló nyugdíjas a feltételek megléte esetén 30 ezer forintot, a közös háztartásban élő nyugdíjasok pedig 40 ezer forintot kaphatnak.

A vonatkozó rendeletben egyértelműen szabályozták, hogy milyen igazolt jövedelemhatár esetén jogosult a kérelmező a rendkívüli támogatásra. Az igénylést egy erre a célra elkészített nyomtatványon kell benyújtani, és csatolni kell az ott előírt dokumentumokat is. Amennyiben a kérelmező valóban jogosult a támogatásra, azt tíz napon belül kifizetik neki.

A támogatás kapcsán Répás József fideszes polgármester a Facebook-oldalán fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a képviselőtársaival együtt úgy gondolják: a város rászoruló polgárainak e nehéz időszakban is segítséget kell nyújtani.

Természetesen a városunk anyagi lehetőségei behatároltak, de a rendelkezésünkre álló pénzügyi források erejéig a támogatást szeretnénk biztosítani

– emelte ki. Répás József lapunknak elmondta: nincsen arra vonatkozó információjuk, hogy a kiskunlacházi családok az utóbbi években az otthonaikban milyen energiahatékonyságot javító fejlesztéseket valósítottak meg, de több száz kérelemre számítanak előzetesen.

Borítókép: sokaknak okozhat majd nehézséget a számlák kifizetése (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.