Rétvári Bence: A baloldalhoz kötődik a EU-s forrásokat érintő legnagyobb korrupciós ügy

Gyurcsányék korrupciót kiáltanak, miközben Dobrev Klára volt az EU-s forrásokat elosztó Nemzeti Fejlesztési Hivatal egyik vezetője a baloldali kormány alatt.

2022. 10. 16. 17:15
Dobrev Klára és Olaf Scholz német kancellár Berlinben.
2022.10.14
Dobrev Klára és Olaf Scholz német kancellár Berlinben. 2022.10.14 Forrás: Dobrev Klára Facebook oldala Forrás: Dobrev Klára Facebbok oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobrev Klára már nemcsak Brüsszelben gáncsolja Magyarország hozzáférését az EU-s forrásokhoz, de Berlinben is

– közölte Rétvári Bence parlamenti államtitkár a közösségi oldalán.

A politikus arra reagálva osztotta meg gondolatait a Facebookon, miszerint Dobrev Klára Olaf Scholz német kancellárnál járt, és a Magyarországnak járó európai uniós források felfüggesztéséről ejtettek szót. A hivatkozás Gyurcsányné részéről természetesen a korrupció volt. 

Rétvári Bence államtitkár úgy fogalmazott a bejegyzésében: Gyurcsányék mindent megtesznek, hogy a nagyobb pedagógus-béremelés fedezetét ne kaphassa meg Magyarország. 

Rétvári Bence Gyurcsány Ferenc szavait idézte, aki szerint „túl nagy a korrupciós kockázat”. 

Gyurcsány kijelentésére reagálva az államtitkár felidézte: 

Dobrev Klára volt a baloldali kormány alatt az EU-s forrásokat elosztó Nemzeti Fejlesztési Hivatal egyik vezetője. 

Magyarországon tehát ahhoz a baloldalhoz kötődik a legnagyobb, EU-s forrásokat érintő korrupciós ügy, aki most korrupciót kiált. Saját magukat tehát joggal vádolhatják korrupcióval, de a hazájukat nem. Gyurcsányék személyesen építették ki azt az EU-forrás-felhasználási rendszert, ami a valaha volt legnagyobb korrupcióhoz vezetett – összegezte a parlamenti államtitkár.

De arra is emlékeztetett a posztban, hogy Magyarország legnagyobb korrupciós ügye a négyes metró építése volt, ahol az OLAF szerint minden harmadik forintot, összesen 167 milliárdot loptak vagy csaltak el

 – hívta fel a figyelmet.

Borítókép: Dobrev Klára és Olaf Scholz német kancellár Berlinben. (Forrás: Dobrev Klára Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.