időjárás 19°C Benedek 2023. március 21.
logo

Kocsis Máté: Ha Dobrev korrupciós továbbképzésre ment, akkor jó helyen járt

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.10.15. 13:38 2022.10.15. 19:59
Kocsis Máté: Ha Dobrev korrupciós továbbképzésre ment, akkor jó helyen járt

– Ha valakinek még mindig nem lenne teljesen világos, hogyan okoz a baloldal hidegvérrel ezermilliárdos károkat az országnak, az csak pillantson rá Dobrev Klára tegnapi berlini túrájára – kezdte Facebook-bejegyzését Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője.

Gyurcsány Ferenc árnyéka (egyben a felesége) Olaf Scholz német kancellárnál járt, és véletlenül pont a Magyarországnak járó európai uniós források felfüggesztéséről ejtettek szót. A hivatkozás Gyurcsányné részéről természetesen a szokásos korrupció volt. Igen, ezt pont ő mondja, akinek az egész családja generációk óta fosztogatja az állami vagyont – folytatta a frakcióvezető.

– Figyelemre méltó bája az is a találkozónak, hogy épp Olaf Scholz kancellár és kormánya hozta össze a német történelem legnagyobb adócsalási botrányát, szóval ha Dobrev korrupciós továbbképzésre ment, akkor jó helyen járt – húzta alá a politikus.

Majd röviden hozzátette: nagyszerű ötlet, amit a baloldali német kancellár mond, de először talán a saját háza táján sepregessen, mert egyelőre kötésig jár a korrupciós ügyekben. Hozzáfűzte: „kioktatást pedig nem fogadunk el olyan magyar–bolgár kommunistáktól, akik a rablóprivatizációban gazdagodtak meg, és akik egyszer már tönkretették ezt az országot.”

– Egy biztos: minden fenyegetőzés ellenére a magyar kormány korrekt megoldásra törekszik az Európai Bizottsággal, és maximálisan elkötelezett a vállalások teljesítése mellett. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy Magyarország megkapja a neki járó uniós forrásokat – zárta bejegyzését a frakcióvezető, Dobrev Klára beismerő Facebook-bejegyzését követően.

 

Borítókép: Dobrev Klára és Olaf Scholz német kancellár Berlinben (Forrás: Dobrev Klára Facebook-oldala)

Korrupció

Olaf Scholz kivezetné az egyhangú európai döntéshozatalt

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.