A baloldali pártok fele el sem ment az egészségügyi törvényről szóló egyeztetésre

– Nem az egészségügy jövője fontos nekik, csak a politikai hangulatkeltés. Ami nem a látványos médiaakciók vagy az üres szlogenek terepe, oda már nem mennek el – nyilatkozta lapunknak Rétvári Bence. Az államtitkár arra reagált, hogy a vita előtti egyeztetésre a baloldali pártok fele el sem ment, jelenleg viszont a parlamentben látványosan húzzák az időt a zárószavazás előtt.

2022. 11. 23. 18:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészségügyi törvény parlamenti vitáját megelőző napon, kedden kilencpárti egyeztetésre hívta Pintér Sándor belügyminiszter a parlamenti frakciók vezetőit, szakpolitikusait, hogy személyesen adjon tájékoztatást a törvényjavaslat céljáról, tartalmáról – tudta meg a Magyar Nemzet. Lapunk információi szerint az egyeztetésen részt vett Takács Péter egészségügyi államtitkár, Rétvári Bence parlamenti államtitkár, Felkai László közigazgatási államtitkár, valamint az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetője és az Országos Mentőszolgálat vezetője is, hogy minden kérdésre gyors és pontos szakmai választ kaphassanak a képviselők. 

Az egyeztetésre a Fidesz és a KDNP frakciókon kívül csak az LMP, a Párbeszéd és a Mi Hazánk frakcióból jött el országgyűlési képviselő, az MSZP pedig szakértőkkel képviseltette magát. A DK, a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd se képviselői, se szakértői szinten nem vett részt az egyeztetésen.

A baloldali frakciók az egyeztetést kihagyták, a jelenleg is zajló parlamenti vitában viszont húzzák az időt, várhatóan egész éjszaka vitázni fognak, ezzel késleltetve a zárószavazást. A Belügyminisztérium részéről az egészségügyért felelős államtitkár, Takács Péter válaszol a felvetésekre. 

– Jól mutatja a baloldal kétszínűségét és felkészületlenségét, hogy folyamatosan az egyeztetéseket kérik számon a kormányon, de 

amikor meghívást kapnak egy szakmai egyeztetésre, akkor a baloldali pártok többsége arra el sem megy.

Budapesttől Brüsszelig az egyeztetések fontosságáról papolnak, de amikor lehetőségük van rá, akkor nem hajlandók egy asztalhoz ülni a kormányzattal – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az üggyel kapcsolatban. Rétvári Bence hangsúlyozta: Az ágazat szakmai vezetői azért voltak jelen az egyeztetésen, hogy minden érdemi, szakmai kérdést megválaszoljanak. 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára   Fotó: Kurucz Árpád.

Az államtitkár szerint ismét bebizonyosodott, hogy a baloldalt csak a rémhírterjesztés, a politikai adok-kapok érdekli, és ezért az érdemi párbeszédet bojkottálják. 

– Nem az egészségügy jövője fontos nekik, csak a politikai hangulatkeltés. Ami nem a látványos médiaakciók, vagy az üres szlogenek terepe, oda már nem mennek el. Folyamatosan támadják az egészségügyi módosításokat, de most önmagukat leplezték le azzal, hogy érdemi indok nélkül távol maradtak. Szomorú látlelete ez a baloldal képmutatásának – fogalmazott lapunknak Rétvári Bence. 

Borítótókép: Komáromi Zoltán, a DK országgyűlési képviselője a parlamentben szónokol az új törvény ellen, de a minisztériumi egyeztetésen nem vett részt. Fotó: Képernyőkép/Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.