A magyar katonák képesek garantálni hazánk biztonságát

Hivatalában fogadta Novák Katalin köztársasági elnök Béres Jánost, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját és Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát kedden. A katonai vezetők tájékoztatták az orosz–ukrán háborúról, és biztosították arról, hogy a magyar katonák képesek garantálni a magyar emberek biztonságát.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2022. 11. 22. 15:44
KUN SZABÓ István; NOVÁK Katalin; RUSZIN-SZENDI Romulusz; BÉRES János; SCHANDA Tamás János
Ukrajnai háború - Hivatalában tájékoztatták az államfőt katonai vezetők (Fotó: MTI/Bruzák Noémi) Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kun Szabó István, az államfő főhadsegédje a találkozó után a közmédiának azt mondta: a szokások szerint negyedévente kap tájékoztatást a Magyar Honvédség főparancsnokaként Novák Katalin, de a kialakult helyzetre tekintettel, az orosz–ukrán háború miatt kéthetente tartanak ilyen találkozót.

Ismertette: a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója általános tájékoztatást adott, a Magyar Honvédség parancsnoka pedig a honvédség feladatrendszeréről számolt be, kiemelve a haderőfejlesztési programot. Ruszin-Szendi Romulusz számot adott arról, hogy folyamatos a Zrínyi 2026 elnevezésű program végrehajtása.

Kun Szabó István kijelentette, hogy a honvédség fejlesztése jól átgondolt.

Emlékeztetett: a múlt héten Izraelben járt az államfő, ahol személyesen tekintette meg a Vaskupola működését. Hozzátette: a rakétaelhárító rendszer egyes elemei már jövőre megérkeznek Magyarországra.

 

Hangsúlyozta: a köztársasági elnök rendkívül fontosnak tartja, hogy a csaknem kilenc hónapja tartó orosz–ukrán háborúról pontos tájékoztatást kapjon. A Magyar Honvédség parancsnoka azt jelentette: a magyar katonák meg tudják védeni Magyarország területét, garantálni tudják a magyar emberek biztonságát.

Az államfő számára fontos, hogy személyesen is találkozzon a katonákkal, ezért látogatta meg tavasszal a határon szolgálókat, és így tett Koszovóban is, amikor meglátogatta a KFOR-misszióban részt vevő katonákat, és rövid időn belül látogatást tesz az Irakban szolgáló magyar katonáknál is – közölte Kun Szabó István.

Borítókép: Hivatalában tájékoztatták az államfőt katonai vezetők (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.