időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo
A Gyurcsány-párt politikusa kiállt a szankciók mellett

A rezsiért aggódik a DK-s Kálmán Olga

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.08. 16:14 2022.11.08. 17:17
A rezsiért aggódik a DK-s Kálmán Olga

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció képviselője a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy Németországban a kormány segít az embereknek és a cégeknek kifizetni a rezsit, ezzel szemben Magyarországon Európa egyik legdrágább rezsijét kell fizetni. Közölte: pártja árnyékkormánya rezsimentő alapot hozott létre, amelyből olyanoknak segítenek kifizetni a rezsit, akik saját erejükből erre nem lennének képesek. A Gyurcsány-párt politikusa úgy vélte, nem a szankciókra és a háborúra kellene mutogatni, hanem segíteni kellene az embereknek, hogy ki tudják fizetni a megemelkedett rezsit.

– Van egy diszkrét bája annak, ha a baloldal emelkedő rezsiről beszél, hiszen kormányzása idején a baloldal kilátástalan helyzetbe sodorta az embereket és az önkormányzatokat. Az ország már megtapasztalta, milyen az, amikor a baloldal válság idején kormányoz 

– válaszolta Koncz Zsófia. A Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára jelezte: a kormány segíti a magyar családokat, Európán belül máshol nem adnak a családoknak ilyen mértékű támogatást, ráadásul a kabinet további intézkedésekkel is próbál segíteni, ami a szankciók miatt egyre nehezebb. Továbbá az államtitkár arra kérte az ellenzéket, hogy segítse a nemzeti érdek érvényesítését ebben a nehéz helyzetben, hiszen – elmondása szerint – összefogásra van szükség.

Borítókép: Kálmán Olga (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.