Gyurcsány Ferenc rendszeresen támadja az egyházakat Nacsa Lőrinc szerint

Arra kérjük Gyurcsány Ferencet, hogy ne vegye a szájára az egyházakat – kommentálta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek csütörtökön Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzését, amelyben a DK elnöke többek között azt a kérdést vetette fel, lehet-e kritizálni az egyházakat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 24. 12:14
NACSA Lõrinc
Budapest, 2022. november 23. Nacsa Lõrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal a Magyarország 2021-es költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. november 23-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nacsa Lőrinc azt mondta: Gyurcsány Ferenc rendszeresen minden fórumot megragad, hogy támadja az egyházakat, és „a legsötétebb korokat idéző módon felszólít, vádaskodik, fenyegetőzik, Marosán György és Rákosi is csettintene a jó tanítvány hallatán”.

Az országot tönkretevő volt miniszterelnök ráadásul kormányon ki se fizette az egyházi iskoláknak jogosan, szerződés szerint járó forrásokat, és azóta is támadják az egyházak társadalmi tevékenységét és a nekik adott állami támogatást – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Nacsa Lőrinc felhívta a figyelmet arra, hogy az állami támogatásból az egyházak diákokat oktatnak, időseket látnak el és közösségeket szerveznek.

 

Ne legyen kétségünk, ha jönne az árnyékkormány, akkor újra lenne Állami Egyházügyi Hivatal. Arra kérjük Gyurcsány Ferencet, hogy ne vegye a szájára az egyházakat

 

– fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő.

Borítókép: Nacsa Lőrinc (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.