időjárás -1°C Vilma 2023. december 5.
logo

A nőgyalázó Ezalényeg.hu egymilliárd forintot kapott az Action for Democracytól

Magyar Nemzet
2022.11.24. 09:59 2022.11.24. 14:31
A nőgyalázó Ezalényeg.hu egymilliárd forintot kapott az Action for Democracytól

A Mandiner megkereste a Korányi Dávid által vezetett, Francis Fukuyama, Kati Marton, Anne Applebaum nevével fémjelzett amerikai szervezetet, megérte-e támogatni az álhírterjesztő, nőgyalázó portált.

Szerdán kiderült, hogy az eddig ismert összeghez képest jóval több, 3 milliárd forintnyi amerikai támogatás érkezett a baloldal választási kampányába az Action for Democracy nevű szervezeten keresztül. A Nemzeti Információs Központ állítása szerint egyértelmű kapcsolatok mutathatók ki az Action for Democracy és az Egyesült Államok kormányzata között – olvasható a Mandiner cikkében.

Fontos részlet, hogy az Oraculum 2020 Kft. is kapott egymilliárd forintot az amerikai szervezettől. Az Oraculum 2020 Kft. az Ezalényeg.hu balos országos propagandaportál kiadója. A cégről azt érdemes még tudni, hogy a tulajdonosa ifj. Páva Zoltán, aki korábban a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok tanácsadója volt. 

Az Ezalényeg.hu hazugságok terjesztése miatt például Gulyás Gergellyel szemben márt pert is veszített

„Cukor az élet, csak meg kell tanulni sz…pni” – ezzel a felvezetéssel osztotta meg a közösségi médiában az Ezalényeg a Rácz Zsófia akkori helyettes államtitkárt lejárató cikkét még 2020 március 4-én. 

Az Action for Democracy nevű szervezetet egyébként Korányi Dávid vezeti, aki korábban Bajnai Gordon egykori miniszterelnök tanácsadója és államtitkára volt, de dolgozott Karácsony Gergely városdiplomáciai tanácsadójaként is.

A Mandiner levélben fordult a szervezethez, valamint a tanácsadó testület tagjaihoz. Megkérdezték, ők tanácsolták-e az Ezalényeg.hu-t kiadó cég támogatását, tudtak-e arról, hogy milyen cikkek jelennek meg az oldalon, összeegyeztethető-e a támogatás a gyűlölet elleni missziójukkal, független médiának tartják-e a portált, valamint konkrétan hogyan kommentálják, miként értelmezik ezt a bejegyzést egy fiatal női politikus kapcsán. Eddig még nem érkezett válasz.

A teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: Rácz Zsófia, a Miniszterelnökség fiatalokért felelős helyettes államtitkára (Fotó: MTI/Vajda János)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.