Katolikus jótékonysági est a szeretet jutalmazására

A Vakok Batthyány-Strattmann László Otthonának átutalással is lehet adományozni.

2022. 11. 29. 11:55
null
Győr Veres András győri püspök Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jótékonysági esttel egybekötött Szent Erzsébet rózsája díjátadó ünnepséget tart december 5-én, hétfőn a Zeneakadémia nagytermében a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, amely a kitüntetést 1999-ben alapította az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényének hangsúlyozására és a díjazottak személyes példájának elismerésére. Idén a püspökök testülete huszonkettedik alkalommal honorálja egy karitatív területen dolgozó önkéntes munkáját.

A kitüntetést ebben az évben Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke adja át.

Az est folyamán Fülei Balázs zongoraművész és a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium diákjai lépnek fel.
– A Szent Erzsébet rózsája-díjat olyan személyek nyerhetik el, akik önkéntes, plébánián kívüli munkával tűnnek ki, például intézményeknél segédkeznek, és ezzel évtizedek óta példát mutatnak a saját közösségükben. Fontos, hogy a díjazott sem egyházi személy, sem a Katolikus Karitász fizetett munkatársa nem lehet. A díjazott személyére egyházközségek és a Katolikus Karitász csoportjai tehetnek javaslatot, közülük a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia választja ki azt, aki megkapja az elismerést – fogalmazott lapunknak Veres András.

A díjátadó ceremónia egyben jótékonysági est is lesz, ahol a Vakok Batthy­ány-Strattmann László Otthona támogatására gyűjtenek adományokat. Az otthon támogatására a következő számlaszámon keresztül is van lehetőség: MKPK Titkársága, CIB Bank Zrt., 11100104-90012347-10000001. 

Ennek kapcsán a győri megyéspüspök kifejtette: az elmúlt évtizedekben egyszer már gyűjtöttek a Vakok Batthyány-Strattmann László Otthonának, de úgy érezték: az intézmény újfent rászorul a támogatásra. Emellett példaként is állítják az otthont az emberek elé, hiszen az intézményben a gondozás keresztény, katolikus értékrend szerint folyik.

Ráadásul hallottuk, hogy az MTVA is ezt a területet emelte ki idén, és a Jónak lenni jó! kezdeményezésben ilyen célokra gyűjtenek, így mi is ezt a szolgálatot szeretnénk az érdeklődés középpontjába állítani

– hangsúlyozta Veres András.

Borítókép: Veres Andrásék az önkéntes munkát is honorálják a díjjal (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.