Külhoni óvodák adventi, karácsonyi ünnepi eseményeit támogatja a Rákóczi Szövetség

A pályázaton 50 ezer forint keretösszegű támogatást igényelhettek a külhoni magyar óvodák.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 29. 10:53
A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program támogatásával felépült óvoda (Fotó: MTI/Kátai Edit)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, hogy pályázatot hirdettek a Magyar iskolaválasztási programjuk által érintett óvodák, óvodai csoportok karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásainak támogatására. A felhívás arra irányult, hogy az óvodán belüli közösségi programokat – így a kézműves foglalkozásokat, mézeskalácssütést, adventi koszorú készítését, betlehemes játékokat, bábfoglalkozást – felkarolják.

Összesen 377 külhoni óvoda, óvodai csoport nyert támogatást, közülük 169 felvidéki, 20 kárpátaljai, 176 erdélyi, 11 vajdasági és egy horvátországi.

A pályázaton 50 ezer forint keretösszegű támogatást igényelhettek a külhoni magyar óvodák. A kérelmeket a szövetség honlapján november 28-ig nyújthatták be. –A Rákóczi Szövetség kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyar iskolaválasztásban és ezáltal magyar megmaradásban kulcsszerepet betöltő óvodákat támogassa, és az ott dolgozó pedagógusok munkáját megbecsülje és megköszönje – írták a közleményben.

 

Borítókép: a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program támogatásával felépült óvoda (Fotó: MTI/Kátai Edit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.