Mindene odalett a magyar festőművésznek

Élete munkája ment tönkre egy mindent elemésztő háztűz miatt Babos Lászlóak.

Magyar Nemzet
Forrás: Bors2022. 11. 11. 10:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt pénteken leégett Babos László festőművész maglódi háza. A történtekről fia, Babos Zsili Bertalan osztott meg képeket, abban bízva, hogy így tud segíteni az édesapján – írta meg a Bors. Hozzátették: a tűz a garázsban keletkezett, és onnan pillanatok alatt átterjedt mindenhová.

Autót bütykölt a garázsban apám, ekkor kapott lángra egy szikra, és terjedt át mindenhová. Nem maradt semmije, csak a munkásruhája és a telefonja a kezében!

– mondta a festőművész fia a portálnak. Jelezte: az egész öröksége elégett a tűzben. Zsili egyébként a közmédia műsorvezetőjének, Rókusfalvy Lilinek a férje, Rókusfalvy Pál veje.

„Lilinek és a gyerekeknek csak fotón mutattam meg, milyen pusztítást végzett a tűz, apám pedig meghúzza magát addig felváltva nálunk vagy a húgomnál” – folytatta Babos, művésznevén Zsili, akit érzelmileg is megvisel a veszteség, hiszen az összes gyermekkori emléke is odalett.

„Oda a családunk múltja, jelene és jövője. Szörnyű és szívszorító látvány apám szobrait is látni, ahogy minden megsemmisült. Pótolhatatlan veszteség, sokkoló. Fél évszázada lakott a családi házunkban, így jó pár festményt, szobrot, megannyi értékes tárgyat halmozott fel. Ő egy igazi bohém művész egyébként, és most is: mintha fel sem fogta volna, csak viccelődik ezen!” – mesélte az apjához hasonlóan szintén művész Zsili. Továbbá kiderült, az egész család sokat segít a bajba jutott festőművésznek.

A Maglódi Polgári Kör és a bajba jutott mester fia is gyűjtést rendez a károsult javára. Az egyedül élő Babos László visszavágyik, ahogy mondja: haza Maglódra. Gyűlik a pénz a két számlán, de még mindig elkel a segítség. A befolyó összegből a művész lakhatását szeretnék megoldani. S hogy sikerül-e megvásárolni a kiszemelt lakókonténert, az a Magyar Nemzet olvasóktól és minden más támogatótól függ.

Babos László festő- és szobrászművész 1947. március 7-én született Budapesten.   A művésztanári diploma megszerzése után 3 év továbbképzésen vett részt. Azóta tagja a Művészeti Alapnak és utódszervezeteinek, 1979-től a Magyar Képzőművészek Szövetségének is. Munkájával rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi kiállításokon. 40 éve Maglódon él, madarak és fák között.

Borítókép: Babos László leégett háza (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.