időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Nyomoz a rendőrség Hadházyék közmédiás blokádja ügyében

Pámer Dávid
2022.11.24. 12:44 2022.11.24. 14:30
Nyomoz a rendőrség Hadházyék közmédiás blokádja ügyében

Közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület gyanújával indított nyomozást Hadházy Ákos MTVA-székházhoz szervezett november eleji akciója miatt a rendőrség – értesült a Magyar Nemzet. A volt LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő terve az volt, hogy a tüntetőkkel blokád alá vonja a közmédia épületét.

Eljárást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azután, hogy a Hadházy Ákos vezette tüntetők november negyedikén este blokád alá próbálták vonni az általuk hazugsággyárnak nevezett közmédia épületét – derült ki a rendőrség lapunknak küldött válaszából.

A független parlamenti képviselő a helyszínen arról beszélt, hogy hibrid forradalom kell a jelenlegi kormány legyőzéséhez. 

 

Megjegyezte azt is, hogy oly módon kell tüntetni, hogy az a mindennapi életvitel során is kellemetlenségekkel járjon a hatalomnak.

 

A Magyar Nemzet beszámolójából azonban kiderült, hogy a volt LMP-s politikus nem tudta kézben tartani az eseményeket, a tüntetők gyújtogatni próbáltak, többen fáklyákat dobáltak a köztévé egyik portája elé, a rendőröknek kellett poroltóval közbelépni és kezelni a helyzetet. A tüntetésen egyébként felszólalt Ungváry Krisztián történész és Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere is.

HADHÁZY Ákos
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A történtek miatt a közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István fordult a hatóságokhoz. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) lapunk megkeresésére azt a tájékoztatást adta, hogy az alárendeltségébe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség „a mentelmi joggal rendelkező személyekkel szembeni megalapozott gyanú közléséhez szükséges bizonyítékok hiányára tekintettel” Tényi feljelentését a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak továbbította. Ez annyit jelent, hogy egészen addig a rendőrségnek kell nyomoznia, amíg esetlegesen fel nem merül a mentelmi joggal védett Hadházy felelőssége, az eljárást csak ezután vehetné át az ügyészség. Kerestük a BRFK-t is, tőlük azt a választ kaptuk, hogy az ügyben közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület gyanújával rendeltek el nyomozást.

MTVA: Ismét hazudik Hadházy Ákos

Sokadik alkalommal nem mond igazat Hadházy Ákos, amikor azt állítja, hogy reggeltől estig „kamerázza” a közmédia az MTVA gyártóbázisa előtti kempingezését.

 

Borítókép: a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által meghirdetett tüntetés résztvevői az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.