Összevert egy isaszegi asszonyt és a férjét Gyurcsányék árnyék-oktatáspolitikusa

A baloldal oktatáspolitikájának irányítását Gyurcsány Ferencék árnyékkormányában a korábban garázdaságért elítélt képviselőjükre bízták. Ez a tény önmagában is erősen árnyalja a szakterületről szóló vitákban a baloldali megszólalások hitelességét – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 11. 07. 10:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokat elárul a baloldal oktatáspolitikai elképzeléseinek komolyságáról, hogy Gyurcsány Ferenc feleségének árnyékkormányában a „szakminiszteri” posztot egy garázdaságért korábban elítélt személyre bízták. Gyurcsányék oktatási árnyékminisztere ugyanis a Gyurcsány-párt szóvivője és parlamenti képviselője – egykor gimnáziumi tanár – Barkóczi Balázs, akit még Isaszeg MSZP-s önkormányzati képviselőjeként

 

ítélt pénzbüntetésre a bíróság jogerősen, 2009-ben.

 

Barkóczi Balázs és Dobrev Klára. Fotó: Facebook

Az egyik sértett, F. S-né vallomásában elmondta, hogy Barkóczi Balázs 2006. április 3-án betört az isaszegi háza udvarába, ahol fenyegette és megverte őt, valamint a férjét. A mostani DK-s árnyékminiszter két másik férfivel együtt követte el a bűncselekményt, akik közül az egyik Barkóczi rendőrként dolgozó rokona volt.

 

A harmadik elítélt Barkóczihoz hasonlóan szintén MSZP-s politikus volt, és 2006 őszétől magas rangú tisztséget viselt egy Pest megyei önkormányzatban.

 

F. S-né véleménye szerint a „vasvégű bottal” fenyegetőző és lökdösődő Barkócziék alkohol vagy kábítószer hatása alatt állhattak, a pontos indítékról pedig a következőképpen számolt be vallomásában: „kiabálásukból számomra azt derült ki, hogy azért akarnak minket fenyegetni, illetve bántalmazni, mert egy korábbi önkormányzati ügy miatt nekik nem tetsző határozatot hozott a bizottság.”

Az ügy további érdekessége, hogy a 2008-as első és a 2009-es másodfokú ítélet között Barkóczi Balázs rendőrként dolgozó tettestársa főkapitányi dicséretet és jutalmat is kapott, holott a 2006-os isaszegi garázdaság előtt kétszer is megrovásban részesült. Okkal merül fel a kérdés, hogy vajon a tettestársai révén kiváló MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező B. R. (ez a rendőr monogramja) a politikai hátszele miatt kapott-e olyan főkapitányi dicséretet és jutalmat, amit a bíróság enyhítő körülményként vehetett figyelembe.

Barkóczi Balázst még Isaszeg MSZP-s önkormányzati képviselőjeként ítélt pénzbüntetésre a bíróság jogerősen, 2009-ben.

Barkóczi Balázst még Isaszeg MSZP-s önkormányzati képviselőjeként ítélt pénzbüntetésre a bíróság jogerősen, 2009-ben. Forrás: Facebook

A kormányfői tisztséget pedig az akkor még MSZP-s Gyurcsány Ferenc töltötte be. Ugyan bizonyíték nincs a főkapitányi dicséret és a jutalom politikai hátterére, de 2006 és 2010 közötti időszakban kétségkívül szoros politikai irányítás alatt állt a rendőrség – ahogy azt a 2006-os brutalitás is mutatja.

A garázdaságért elítélt oktatási árnyékminiszter egyébként tökéletesen megfelel a mai nemzetközi globalista baloldal elvárásainak, hiszen – mint azt korábbi cikkeinkben bemutattuk – Gyurcsányék embere a Soros György-féle nyílt társadalom híve, támadta a rezsicsökkentést, nem tartja fontosnak a határvédelmet és támogatja az agresszív LMBTQ-lobbistákat.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.