időjárás 1°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

Panasszal élt Varga Zoltán a gyanúsításával szemben

2022.11.07. 17:43 2022.11.07. 19:37
Panasszal élt Varga Zoltán a gyanúsításával szemben

Ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el, a vele közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul, emiatt a gyanúsítással szemben mindketten panasszal éltünk

– idézte a 24.hu Papp Gábort, a Central Médiacsoport tulajdonosának, Varga Zoltán védőügyvédjének nyilatkozatát. 

Ahogyan arról a Magyar Nemzet hírt adott: Varga Zoltánt, a baloldali médiumokat – köztük a 24.hu-t is – működtető Centrál Médiacsoport tulajdonosát és vezérigazgatóját hétfőn különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt  gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Lapunk információi szerint a nyomozók azt feltételezik, hogy a médiamogul az egyik hozzá köthető, lényegében EU-s pénzből létrehozott cég áron aluli eladásával több mint félmilliárdos kárt okozhatott az uniós költségvetésnek.

A történet szálai a Vargához köthető, néhány éve értékesített Nógrádi Vegyipari Zrt.-hez vezethetők vissza. Az ügyben Budai Gyula fordult tavaly első körben az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF), majd pár hónappal később a NAV-nál tett feljelentést. A feljelentés és az OLAF-nál tett bejelentés értelmében a Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeinek eladásával kár érhette az Európai Unió költségvetését. 

Az ügyről részletesen alábbi cikkünkben olvashatnak:

Borítókép: Varga Zoltán  (Fotó: Origó)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.