Több mint ezer rászoruló gyermek álmát lehet még teljesíteni

Félidőhöz érkezett a Magyar Református Szeretetszolgálat Kívánságlista programja, amelyben 1358 rászoruló gyermek konkrét karácsonyi kívánságát tudhatják meg és válthatják valóra a támogatók. Az elmúlt két hétben a kívánságok egynegyede már teljesült, de még több mint ezer gyermeknek lehet ajándékot vásárolni.

2022. 11. 16. 15:20
null
Fotó: Picasa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Református Szeretetszolgálat közleményben emlékeztetett arra, hogy idén már a negyedik alkalommal hirdette meg Kívánságlista programját. 

Az igen népszerű kezdeményezés 2019-es elindulása óta több mint 5500 kisgyermek ünnepe válhatott már örömtelivé a kezdeményezésnek köszönhetően, és idén újabb 1358 kívánság valóra váltása a cél.

– A kívánságokat összegyűjtő honlap november 2-án vált elérhetővé a támogatók számára, és a hónap végéig lehet megvásárolni a kiválasztott ajándékokat, vagy lehet elutalni a kívánság értékét. Az időfaktor kiemelten fontos tényező a programban, hiszen decemberben az ajándékoknak még el kell jutniuk a szülőkhöz. A Kívánságlista program különlegessége ugyanis, hogy nem a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai lepik meg a gyermekeket, hanem a szülőknek titokban adják át azokat, hogy családon belül maradhasson az ajándékozás öröme – emelték ki.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Kívánságlista félidejéhez érkezve eddig 334 ajándékot foglaltak le, tehát a kívánságok egynegyede talált mostanáig gazdára.

A többség – 203 felajánló – választotta azt a lehetőséget, hogy saját maga szeretné megvásárolni és eljuttatni a szeretetszolgálathoz az ajándékot, míg 131-en éltek az online bankkártyás fizetés lehetőségével. A kívánságok közül már minden könyvkívánságot teljesítettek, emellett a játékok és ruhaneműk bizonyulnak a legnépszerűbbnek az adományozók körében. Az utóbbi két kategóriából még számos kívánság közül lehet választani a honlapon, akárcsak sportszerek, cipők és kisebb elektronikai eszközök közül. Az 1358 gyermek álmát összegyűjtő Kívánságlista megtalálható a Szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon, amelyeket november 2. és november 30. között lehet teljesíteni.

Borítókép: Sok ajándékot vásárolhatnak még meg a támogatók (Fotó: Magyar Református Szeretetszolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.