időjárás -1°C Adél 2023. január 29.
logo

Bayer Zsolt: A kilencedik szankciós csomag és a szivárványszínű katari gáz + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Bayer Zsolt videóblogja
2022.12.03. 21:55 2022.12.03. 22:43
Bayer Zsolt: A kilencedik szankciós csomag és a szivárványszínű katari gáz + videó

Az Európai Unió éppen a kilencedik szankciós csomagot készíti elő Oroszországgal szemben. Persze a normális emberekben felmerül a kérdés, hogy ha a szankciós politika ennyire kiváló és ilyen nagyszerűen térdre kényszeríti az oroszokat, akkor miért nem volt jó és elég az eddigi nyolc, miért van szükség egy kilencedikre is – mondta vlogjában Bayer Zsolt.

De ne tegyünk fel normális kérdéseket, maradjunk a tényeknél. Jön tehát a kilencedik szankciós csomag, amelyben már a gázra, sőt az orosz atomenergiára is importtilalmat vezetnének be. És akkor lássuk, hogy mi a helyzet a szankciós csomag és a szankciós politika mögött.

 

Nos, az a helyzet, hogy miközben csövön már nem jön orosz gáz, eközben viszont az Európai Unió, annak nyugati fele, 40 százalékkal több cseppfolyósított, úgynevezett LNG-gázt vásárolt ebben az évben, vagyis a háború évében Oroszországtól, mint amennyit például tavaly.

 

Ez hogy oszlik meg? Például úgy, hogy a belga kikötőkbe 100 százalékkal több orosz LNG-gáz érkezett idén, mint tavaly, de a franciák is tudták 60 százalékkal növelni az orosz gázimportjukat. Közben persze Magyarországra és a magyar miniszterelnökre mutogatnak, micsoda csúnya dolog, ő Putyin embere, Putyin Brüsszelbe előre tolt bástyája, sőt mindig akadályozza a szankciók bevezetését.

 

Aztán arról se feledkezzünk meg, bár mellékszál az oroszokhoz képest, de azért tudjuk, hogy Katar se jó ország. Katarban nem házasodhatnak össze a homoszexuálisok, sőt még az LMBTQ-propaganda is tilos. Úgyhogy, pfuj, pfuj Katar!

 

Ennek megjelenítésében élenjárt a német válogatott most a futball-világbajnokságon, aztán szépen haza is utaztak a csoportkörük után, hála a Jóistennek. És miközben a német válogatott száját befogva meg szivárványszínű stoplis cipőkben bohóckodott Katarban, ezzel egy időben a német kancellár odautazott, boldogan mosolyogva kezet fogott a teljes katari vezetéssel és 15 éves gázszállítási megállapodást kötött ezzel a csúnya Katarral. Nyilván szivárványszínű gáz fog érkezni Katarból. Az a helyzet, hogy az Európai Unió nemcsak önsorsrontóan idióta, de legalább undorítóan farizeus is – zárta videóját Bayer Zsolt.

Borítókép: Pillanatkép a videóból (Forrás: Videa)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.