időjárás -2°C Adél 2023. január 29.
logo

Közös a baloldal felelőssége a guruló dollárok ügyében

Máté Patrik
2022.12.05. 14:57 2022.12.05. 15:11
Közös a baloldal felelőssége a guruló dollárok ügyében

– Gyakran érezzük úgy, hogy jó lenne elfelejteni a 2004. december 5-én történteket, mindezt azért, mert nem jó a fájóra emlékezni – fogalmazott napirend előtti felszólalásban Zsigmond Barna Pál, utalva a tizennyolc évvel ezelőtti, kettős állampolgárságról szóló népszavazásra. A Fidesz képviselője kiemelte, hogy amit a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal képes volt megtenni, az felért egy lelki Trianonnal.

– Magyart a magyar ellen fordítottak és nem riadtak vissza a legprimitívebb szociális demagógiától sem. A baloldal azóta sem változott, mivel ők azok, akik a merjünk kicsik lenni politikáját vallják, és még az ország függetlenségét is feláldoznák – szögezte le. 

 

Mint mondta, 2004-ben a baloldal elárulta a nemzetet, de ebben szerinte semmi meglepő nincs, mivel így volt ez a kommunizmus évei alatt, valamint ma is, amikor kiderült, hogy a baloldalt külföldről pénzelik.

 

– A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje elszólta magát, és kiderült, hogy amerikai pénzeket használtak fel a választási kampányban. Márki-Zay Péter eleinte még százmilliós tételekről beszélt, ám később megtudhattuk, hogy a hárommilliárd forintot is meghaladja a baloldalhoz guruló dollárok összege – húzta alá.

 

Zsigmond Barna Pál kiemelte, hogy a dollárbaloldal közösen indult a választáson, közös jelöltjeik voltak, közös célokra használták fel a külföldi pénzeket, így a felelősségük is közös.

 

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte: 2004. december 5. a magyar politika egyik súlyos tehertétele, és hosszú évek kellett a trauma meghaladásához. Emlékeztetett, hogy az akkori, magyarellenes kampány kiötlői továbbra is aktívak a magyar közéletben.

 

– Ami a szemünk előtt zajlik, az elmúlt évek legsúlyosabb befolyásolási botránya, külföldi nyomásgyakorlási kísérlete 

 

– tért ki a Dömötör Csaba a baloldal kampányfinanszírozási ügyére.

Borítókép: Zsigmond Barna Pál (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.