időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo
A miniszter mindenkit arra kért, töltse ki a nemzeti konzultációt

Lázár János: A szankciók valójában Európának ártanak

Kreft-Horváth Márk
Forrás: MTI
2022.12.01. 19:57 2022.12.01. 20:04
Lázár János: A szankciók valójában Európának ártanak

Amikor Brüsszelben az Oroszország elleni szankciókat bevezették, nyilvánvalóan minden tagállamnak, így Magyarországnak is hazudtak, hiszen a szankciók Európának ártanak valójában és nem Oroszországnak

– jelentette ki az építési és közlekedési miniszter csütörtökön Mohácson. 

Lázár János a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat rendezvényén, a fórumot megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az is hazugság volt, hogy a szankciók segítségével hamarabb véget ér a háború, ehelyett 

a háború vége jelenleg nem is látszik. 

A miniszter szerint az is 

hazugság volt Brüsszeltől, hogy a szankciós csomag nem érinti az energiát, és annak nem lesz hatása az energiahelyzetre. 

– Ezzel szemben a szankciók miatt elszabadultak az energiaárak, a növekvő energiaárak miatt pedig megnőtt az infláció – mondta. 

Lázár János szerint abból a nehéz helyzetből, amelybe Magyarország Brüsszel miatt került, akkor lehet kilábalni, ha a kormányt továbbra is támogatják, ezért 

mindenkit arra kért, hogy vegyen részt a nemzeti konzultációban. 

A tárcavezető a sajtótájékoztatón érintette az 1526. évi sorsdöntő ütközet félezredik évfordulójával kapcsolatos Mohács 500 programot is, amely – mint mondta – komoly fejlesztések megvalósítását teszi lehetővé a településen és környezetében. 

A térség fejlődését szolgálja a miniszter szerint a Mohács közelében futó M6-os autópálya Bóly és az országhatár közötti szakaszának építése is. Ezzel kapcsolatban elmondta: a 90 milliárd forintos, 2024-es átadással tervezett beruházás készültsége jelenleg már több mint 60 százalékos. 

A politikus reményét fejezte ki, hogy a térség fejlődését szolgáló másik fontos infrastrukturális fejlesztés, a tervezett mohácsi Duna-híd – az energiaválság miatt ideiglenesen leállított – előkészítése is folytatódhat a jövőben. 

Borítókép: Lázár János egy korábbi, újbudai lakossági fórumon. (Fotó: Lázár János Facebook-oldala)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.