Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

Közszereplők vitája zajlott, ezért a mentelmi bizottság nem javasolta Apáti István mentelmi jogának felfüggesztését.

Magyar Nemzet
2022. 12. 07. 18:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem függesztette fel az Országgyűlés Apáti István (Mi Hazánk) mentelmi jogát. Huszonnégy képviselő szavazott igennel, 143 nemmel és ketten tartózkodtak. A képviselő mentelmi jogának felfüggesztését a Pesti Központi Kerületi Bíróság kérte rágalmazás miatt. 

Az ügy a Jobbik egy 2021 végi vidéki rendezvényével van kapcsolatban, ahol a párt egyik politikusa megpróbált megerőszakolni egy nőt.

A feljelentő szerint Apáti István egy televíziós és egy lapinterjúban az esettel kapcsolatban a becsület csorbítására alkalmas tényeket állított róla. Hargitai János (KDNP) a mentelmi bizottság nevében elmondta: az ügyben két közszereplő vitájáról van szó, ezért a bizottság azt javasolta, hogy ne függesszék fel a képviselő mentelmi jogát.

Borítókép: Szavaznak a képviselők az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 20-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.