időjárás 2°C Ignác 2023. február 1.
logo

Nem ismerte a tankerületi igazgatót, de megfenyegette

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu
2022.12.08. 13:47 2022.12.08. 14:37
Nem ismerte a tankerületi igazgatót, de megfenyegette

– Kicsúszott belőlem – mondta kihallgatásán a 24 éves N. Andor, aki a megalapozott gyanú szerint megfenyegette az egyik budapesti tankerületi igazgatót és családját. A zaklató – aki nem Magyarországon járt iskolába, és nem is hazánkban dolgozik – saját bevallása szerint nem ismerte a sértettet, csak rá akart ijeszteni.

„Elmegyünk éjszaka a gyerekeidért és el fogjuk vágni a torkukat te mocskos rohadt büdös k…” „… anyádat is kibelezzük. Légy résen éjszaka.” – ezzel a szöveggel kapott levelet október 7-én munkahelyi e-mail címére az egyik fővárosi tankerületi központ vezetője. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói ezután azonosították az elektronikus levél küldőjét, akit tegnap gyanúsítottként ki is hallgattak. A 24 éves, szombathelyi N. Andor beismerő vallomásában elmondta: nem Magyarországon tanult, Ausztriában járt iskolába, jelenleg egy osztrák cégnél dolgozik, az igazgatót pedig nem ismeri, de rá akart ijeszteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a szabadlábon védekező, cselekményét „nagyon megbánó” N. Andor ellen.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Knap Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.