időjárás 6°C Marcella 2023. január 31.
logo

Németh Szilárd: Magyarország sohasem fogja támogatni a szankciós politikát

Máté Patrik
2022.12.06. 10:36 2022.12.06. 11:15
Németh Szilárd: Magyarország sohasem fogja támogatni a szankciós politikát

– Emanuelle Macron elnöknek igaza van – idézte fel Németh Szilárd a magyar miniszterelnök tegnapi Twitter-bejegyzését a napirend előtti felszólalásában. A Fidesz országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a francia elnök is hangoztatta: az orosz–ukrán háború sokkal nagyobb költségeket okoz Európának, mint az Egyesült Államoknak.

– Stratégiai kérdés Magyarország számára is, hogy mielőbb béke legyen a szomszédunkban, mert minél később lesz béke, annál nagyobb lesz annak az ára. A szankciós politika csak mélyíti és meghosszabbítja a háborút, Brüsszel szembemegy az európai érdekekkel – rögzítette. Mint mondta, egyre mélyebb a háború okozta gazdasági visszaesés, a szankciókkal pedig Európa lábon lőtte önmagát. Továbbá hangsúlyozta, hogy az európai emberek szegényebbek lettek, a szankciók pedig Magyarország számára legalább négyezermilliárd forintos hiányt okoznak a magyar gazdaságnak.

– Magyarország sohasem fogja támogatni a szankciós politikát 

– szögezte le Németh Szilárd. Kiemelte: hazánk mentességet kapott az olajársapka alól és kiharcolta, hogy ránk ne vonatkozzon az orosz energiaszankciók tilalma. Ám jelezte, hogy a szankciók árfelhajtó hatása alól hazánk sem tudja magát kivonni.

– Legfőbb célunk megvédeni a rezsicökkentést 

– hangoztatta.

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára elmondta: jó lett volna nemzeti konszenzust teremteni a szankciók kérdésében, ám az ellenzék más politikát folytatott. – Pár dollárkötegért feladták a saját önállóságukat és az ország érdekeit – tette hozzá.

Borítókép: Németh Szilárd (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.