Németh Szilárd: Magyarország sohasem fogja támogatni a szankciós politikát

A Fidesz országgyűlési képviselője jelezte, hogy legfőbb céljuk a rezsicsökkentés megvédése.

2022. 12. 06. 10:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Emanuelle Macron elnöknek igaza van – idézte fel Németh Szilárd a magyar miniszterelnök tegnapi Twitter-bejegyzését a napirend előtti felszólalásában. A Fidesz országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a francia elnök is hangoztatta: az orosz–ukrán háború sokkal nagyobb költségeket okoz Európának, mint az Egyesült Államoknak.

– Stratégiai kérdés Magyarország számára is, hogy mielőbb béke legyen a szomszédunkban, mert minél később lesz béke, annál nagyobb lesz annak az ára. A szankciós politika csak mélyíti és meghosszabbítja a háborút, Brüsszel szembemegy az európai érdekekkel – rögzítette. Mint mondta, egyre mélyebb a háború okozta gazdasági visszaesés, a szankciókkal pedig Európa lábon lőtte önmagát. Továbbá hangsúlyozta, hogy az európai emberek szegényebbek lettek, a szankciók pedig Magyarország számára legalább négyezermilliárd forintos hiányt okoznak a magyar gazdaságnak.

– Magyarország sohasem fogja támogatni a szankciós politikát 

– szögezte le Németh Szilárd. Kiemelte: hazánk mentességet kapott az olajársapka alól és kiharcolta, hogy ránk ne vonatkozzon az orosz energiaszankciók tilalma. Ám jelezte, hogy a szankciók árfelhajtó hatása alól hazánk sem tudja magát kivonni.

– Legfőbb célunk megvédeni a rezsicökkentést 

– hangoztatta.

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára elmondta: jó lett volna nemzeti konszenzust teremteni a szankciók kérdésében, ám az ellenzék más politikát folytatott. – Pár dollárkötegért feladták a saját önállóságukat és az ország érdekeit – tette hozzá.

Borítókép: Németh Szilárd (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.