Orbán Viktor: Januártól 15 százalékkal emelkedik a nyugdíj

A miniszterelnök közösségi oldalán tett bejelentést.

Magyar Nemzet
2022. 12. 13. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Most írtam alá azt a kormányrendeletet, amellyel január elsejétől 15 százalékkal emeljük a nyugdíjakat Magyarországon – jelentette be közösségi oldalán Orbán Viktor.

A kormányfő szerint az elhibázott brüsszeli szankciók miatt egész Európában tombol az energiaválság, és mint mondta, ez bennünket, magyarokat is nyomaszt és érint.

– Védekeznünk kell, mi, magyarok ársapkákkal és rezsicsökkentéssel védjük a családokat, de a védekezés közben nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy Magyarországnak vannak nagy céljai, amelyek túlmutatnak a nehéz időszakokon

– fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette:

– Az egyik ilyen nagy célunk a nyugdíjasok méltó életének biztosítása, illetve a nyugdíjak értékének megőrzése.

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán reagált a hírre. Mint írta, a költségvetés biztosítja az emelt nyugdíjak kifizetéséhez szükséges havi 473 milliárd forintot. 

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, a  jövő évi nyugdíjkifizetések összege a 13. havi nyugdíjjal együtt eléri a 6150 milliárd forintot. Emlékeztetett, 2010 óta a nyugdíjak összegét kétszeresére növelték, vásárlóerejük 20 százalékkal javult.

„Továbbra is azon dolgozunk, hogy a szankciós válságban is megőrizzük a nyugdíjak értékét” – fogalmazott.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.