Sajtóértesülés szerint Csák János felmentette Hoppál Pétert

A portál úgy tudja, hogy az államtitkár a jövőben kormánybiztosként folytathatja munkáját.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2022. 12. 20. 19:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index írta meg, hogy információik szerint leváltják Hoppál Pétert a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkári posztjáról, helyét pedig Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője veheti át. A lap úgy tudja, hogy a cserére hivatalosan február elején kerülhet sor. 

 

A portál egy minisztériumhoz közeli forrástól kapott tájékoztatást, hogy Hoppál Péter olyan magas kormányzati feladatra készül a kulturális területen, amely több vidéki és választókerületi munkával, viszont kevesebb budapesti hivatali jelenléttel jár. Információik szerint kormánybiztosi megbízatást kap.

 

Hoppált 2022. május 25-én Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára nevezte ki Novák Katalin köztársasági elnök Csák János miniszter kultúráért felelős államtitkárává.

Borítókép: Hoppál Péter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.