időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Szakadó esőben tévét törtek a diákok

Munkatársunktól
2022.12.09. 19:58 2022.12.09. 20:19
Szakadó esőben tévét törtek a diákok

Az Egységes Diákfront és a Pala Mozgalom a közmédia székházához szervezett tüntetést ma estére azért, hogy bemehessenek és elmondhassák véleményüket a tüntetések okairól. A fiatalokhoz felnőttek is csatlakoztak. 

Az egy-kétezer résztvevő a Flórián térről fáklyákkal vonult a Kunigunda útjára. A közmédiánál diákok szólaltak fel, egyikük arról beszélt, hogy az MTVA székháza egy hazugsággyár, a kormány oktatáspolitikája pedig embertelen és kirekesztő, mert nem biztosít mindenkinek egyenlő esélyeket. Ezután – szerintük – álhíreket olvastak fel, majd azt skandálták: „Engedj be!”. Performance gyanánt kalapáccsal összetörtek egy tévét, amit ledobtak a színpadról. Miután befogott szájjal egy percig némán álltak, a jelenlévők elénekelték a Miénk a grund című számot. Egy fiatal arra agitálta a diákokat, a tanárokat és a szülőket, hogy „Ne legyetek jó gyerekek!”, „Lázadjatok!”, „Szerveződjetek!”, egy másik pedig arról beszélt, hogy „Ez egy nagyon hosszú türelemjáték lesz, de folytatjuk”. Végül elénekelték a Himnuszt. A helyszínt rendőrök biztosították.

Borítókép: Diákok tüntettek a közmédiánál (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.