Szentkirályi Alexandra: Minden segítségre szükség van ezekben a nehéz időkben

Nehéz sorsú kárpátaljai családok és zeneiskolák kapnak szeretetcsomagot és hangszereket.

Magyar Nemzet
2022. 12. 15. 18:55
WALITSCHEK Csilla; VARGA-BAJUSZ Veronika; TÓTH Krisztina; SZENTKIRÁLYI Alexandra
Kárpátaljai családokat és zeneiskolákat támogat a NOE karácsony alkalmából Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a szervezet munkatársai októberben Kárpátalján jártak és nagyon megindította őket, amit ott láttak, ezért döntöttek úgy, hogy vezető tisztséget betöltő hölgyeket kérnek fel arra, hogy néhány család részére állítsanak össze adománycsomagot – közölte az MTI. 

A ruhákat, cipőket, tartós élelmiszereket, tisztítószereket, játékokat és mesekönyveket tartalmazó csomagokat 35 nagydobronyi család mintegy 80 gyerekéhez juttatják el, valamint a császlóci és nagydobronyi zeneiskolának gitárokat, hegedűket és egy pianínót ajándékoznak 

– közölte az elnök.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról beszélt, hogy milyen nehéz helyzetben vannak a Kárpátalján élők, mert sok helyen nincs áram vagy akadozik az ellátás, a gyerekek sokszor hidegben, sötétben tanulnak, akadozik a mobil- és internetszolgáltatás, sok család pedig egyszülős családdá vált, mert a férfiakat elvitték harcolni.

TÓTH Krisztina; SZENTKIRÁLYI Alexandra
Fotó: Illyés Tibor

Minden segítségre szükség van ezekben a nehéz időkben, ezért örömmel csatlakozott ő is a NOE kezdeményezéséhez és állított össze csomagot a kollégáival – mondta a kormányszóvivő.

Kiemelte, a csomagokkal azt is üzenik a kárpátaljai embereknek, hogy az anyaországra számíthatnak, bármikor fordulhatnak oda segítségért, ha baj van.

Szentkirályi Alexandra elmondta azt is, hogy a kormány az orosz–ukrán konfliktus kitörésével egy időben megkezdte Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segítségnyújtását, a menekültek ellátása pedig azóta is folyamatos, valamint segítik a Kárpátalján maradt családokat is.

Ugyanakkor a béke az egyetlen megoldás ebben a helyzetben, mielőbbi tűzszünetre és békére van szükség, hogy az emberek biztonságban legyenek – hangoztatta a kormányszóvivő.

A NOE kezdeményezését támogatta az Auchan Magyarország Kft., a Hungaroring Sport Zrt., a Talentis Consulting Zrt., a Tempus Közalapítvány, a Henkel Magyarország Kft., a Tritonlife Holding Zrt., a Benyus Testvérek Kamaraegyüttese és a NOE tagszervezetei. 

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is csatlakozott a NOE kezdeményezéséhez (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.