Vejkey Imre: Karácsony ünnepe igazán akkor emel fel, ha imával készülünk rá

Karácsony ünnepe igazán akkor emel fel a hétköznapok szürke sorából, ha imával készülünk rá! Imával, mert akkor az Úr magához ölel! Vagyis magához ölel Ő, akit az ünnep maga jelent, magához ölel Ő, aki megtestesült, aki megtörte a kenyeret, és akit hallgatva lelkünk újrakél! – fogalmazott Vejkey Imre, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője a Gondola.hu-nak.

Magyar Nemzet
2022. 12. 25. 14:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem a fa, nem is az alatta levő ajándék, hanem a fölötte levő! A fölötte levő, mert általa és csakis általa adatik meg az emberiségnek mindaz, amire ma a legnagyobb szüksége van! (...) Tisztítsuk meg hát szívünket, hogy a legméltóbban tudjuk fogadni Istent! – nyilatkozta a Gondolának Vejkey Imre.

A Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője szerint Karácsony ünnepe igazán akkor emel fel a hétköznapok szürke sorából, ha imával készülünk rá.

– Imával, mert akkor az Úr magához ölel! Vagyis magához ölel Ő, akit az Ünnep maga jelent, magához ölel Ő, aki megtestesült, aki megtörte a kenyeret, és akit hallgatva lelkünk újrakél! Karácsony ünnepe – ha imával készülünk rá –  jelenti az édent is, azt, ahol őseink éltek, amit évezredek óta elveszítettünk, de most ezen a szent éjen mégis visszakapunk. Vagyis az atyai örökségünket jelenti, ami visszaadja esélyünket az igaz boldogságra! – mondta. Szinte a karácsony ezenkívül Isten közénk érkezését, az angyalok hírközlését, a pásztorok és minden ember vonzását jelenti.

Ne feledjük, ez a felismerés éppen oda vezet bennünket, hogy Isten gyermekei vagyunk!

– jegyezte meg.  Hozzátette: úgy szabadulhatunk fel, vehetjük észre mindenkiben a jót, ha közelebb kerülünk az Úrhoz. A Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője szerint ehhez pedig az kell, hogy gondolkodjunk el azon, hogy ebben az évben mennyire követtük Isten útját. 

– Ha elcsatangoltunk, akkor visszahív! Ha e hívásra igent mondunk, akkor bekövetkezik a csoda, s megváltozik a bensőnk!

De nemcsak a bensőnk változik meg, hanem a viszonyunk a világhoz is emelkedettebb lesz, mert ezáltal és csak ezáltal válunk képessé arra, hogy az igaz értékeket megtaláljuk a világban! Ez az út pedig rávezet bennünket arra, hogy a karácsony több magunknál, s nem rólunk szól! A karácsony arról szól, hogy utat nyissunk a szeretetnek! És ha ezt megtesszük, akkor felcsendül a királyi szózat! „Amit a legkisebb testvérem közül eggyel is tettél, azt velem tetted!”– nyilatkozta.

Borítókép: Vejkey Imre (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.