időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

„A 2022-es év súlyos kudarcot hozott a magyar ellenzék számára”

Magyar Nemzet
Forrás: Atv.hu
2023.01.30. 20:10 2023.01.30. 20:18
„A 2022-es év súlyos kudarcot hozott a magyar ellenzék számára”

Magyarország számára továbbra sem veszett el a számára elkülönített pénz sem a helyreállítási alapból, sem a hétéves uniós költségvetésből 

– hangsúlyozta az Atv.hu-nak adott interjújában a Demokratikus Koalíció árnyékkormányát vezető Dobrev Klára. 

Az interjúban elhangzott, hogy már egy sor, az Európa Bizottság által kért jogszabályt elfogadott az Országgyűlés. Dobrev Klára szerint ugyanakkor amit eddig elfogadtak, az komolytalan. – Pedig pontosan tudjuk, mit kell tenni: Ha az lenne a feladatom, hogy ezeket a pénzeket hazahozzam Magyarország számára, egy hónap alatt haza tudnám hozni, az erre vonatkozó javaslatainkat be is nyújtottuk az Országgyűlésnek – emelte ki az interjúban a politikus. 

A brüsszeli korrupciós botrányokról szólva Dobrev Klára kifejtette: 

Rablás, gyilkosság, korrupció mindenhol előfordul. Svédországban éppúgy, mint Dániában, Magyarországon vagy éppen Brüsszelben. A fő kérdés mindig az, hogy mi ennek a következménye. Hogyan áll egy politikai vezetés ehhez a jelenséghez.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e egyszerre harcolni a hazai korrupció és a brüsszeli korrupció ellen, úgy fogalmazott, hogy valójában ez ugyanaz a küzdelem, ezért szerinte nem csupán lehet küzdeni, hanem kötelességünk is mindkettő ellen. − A cél az, hogy bárki, bárhol és bármilyen bűncselekményt követ el – legyen az korrupció, erőszak, lopás, rablás, akármi – arra a törvény szigora lesújtson – hangsúlyozta a politikus. 

Úgy véli, hogy a 2022-es év súlyos kudarcot hozott a magyar ellenzék számára, amelyből mindenki levonta a tanulságokat. Szerinte a tisztességes baloldali politika többről szól, mint választói célcsoportok tervezgetéséről a politikai sakktáblán. Mint fogalmazott: akkor lehet sikeresnek és versenyképesnek lenni, ha a magyarok nem csak egyénenként, hanem közösségeikkel is sikeresek és versenyképesek. 

Az árnyékkormányról szólva Dobrev Klára kifejtette: ennek az egyik tanulsága, hogy szerinte erős politikai alternatívát kell nyújtani erős politikusok részvételével. – Az ellenzéki pártok szépen megtanulták, hogy együtt kell működnünk, ugyanúgy, ahogy a 2019-es önkormányzati választás előtt is együttműködtünk. Teljesen természetes, hogy versengünk egymással, de ez nem gyengíti, hanem erősíti az együttműködés sikerét – fogalmazott Dobrev Klára, majd hozzátette: nem a választás előtt fél évvel, pláne nem a választás után kell nekiállni és kapkodni, hanem már most kell nekikezdeni a felkészülésnek.

 

Borítókép: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.