„A 2022-es év súlyos kudarcot hozott a magyar ellenzék számára”

Dobrev Klára: Teljesen természetes, hogy versengünk egymással.

Magyar Nemzet
Forrás: Atv.hu2023. 01. 30. 20:10
DOBREV Klára
Budapest, 2022. szeptember 19. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselõje, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövõgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország számára továbbra sem veszett el a számára elkülönített pénz sem a helyreállítási alapból, sem a hétéves uniós költségvetésből 

– hangsúlyozta az Atv.hu-nak adott interjújában a Demokratikus Koalíció árnyékkormányát vezető Dobrev Klára. 

Az interjúban elhangzott, hogy már egy sor, az Európa Bizottság által kért jogszabályt elfogadott az Országgyűlés. Dobrev Klára szerint ugyanakkor amit eddig elfogadtak, az komolytalan. – Pedig pontosan tudjuk, mit kell tenni: Ha az lenne a feladatom, hogy ezeket a pénzeket hazahozzam Magyarország számára, egy hónap alatt haza tudnám hozni, az erre vonatkozó javaslatainkat be is nyújtottuk az Országgyűlésnek – emelte ki az interjúban a politikus. 

A brüsszeli korrupciós botrányokról szólva Dobrev Klára kifejtette: 

Rablás, gyilkosság, korrupció mindenhol előfordul. Svédországban éppúgy, mint Dániában, Magyarországon vagy éppen Brüsszelben. A fő kérdés mindig az, hogy mi ennek a következménye. Hogyan áll egy politikai vezetés ehhez a jelenséghez.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e egyszerre harcolni a hazai korrupció és a brüsszeli korrupció ellen, úgy fogalmazott, hogy valójában ez ugyanaz a küzdelem, ezért szerinte nem csupán lehet küzdeni, hanem kötelességünk is mindkettő ellen. − A cél az, hogy bárki, bárhol és bármilyen bűncselekményt követ el – legyen az korrupció, erőszak, lopás, rablás, akármi – arra a törvény szigora lesújtson – hangsúlyozta a politikus. 

Úgy véli, hogy a 2022-es év súlyos kudarcot hozott a magyar ellenzék számára, amelyből mindenki levonta a tanulságokat. Szerinte a tisztességes baloldali politika többről szól, mint választói célcsoportok tervezgetéséről a politikai sakktáblán. Mint fogalmazott: akkor lehet sikeresnek és versenyképesnek lenni, ha a magyarok nem csak egyénenként, hanem közösségeikkel is sikeresek és versenyképesek. 

Az árnyékkormányról szólva Dobrev Klára kifejtette: ennek az egyik tanulsága, hogy szerinte erős politikai alternatívát kell nyújtani erős politikusok részvételével. – Az ellenzéki pártok szépen megtanulták, hogy együtt kell működnünk, ugyanúgy, ahogy a 2019-es önkormányzati választás előtt is együttműködtünk. Teljesen természetes, hogy versengünk egymással, de ez nem gyengíti, hanem erősíti az együttműködés sikerét – fogalmazott Dobrev Klára, majd hozzátette: nem a választás előtt fél évvel, pláne nem a választás után kell nekiállni és kapkodni, hanem már most kell nekikezdeni a felkészülésnek.

 

Borítókép: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.