A szirénák is megszólaltak a meggyilkolt rendőr emlékére

Fővárosszerte szólaltak meg a rendőrségi szirénák délután egy órakor a 29 évesen hősi halált halt Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére. A tiszthelyettest egy zavarodott, őrjöngő férfi szúrta szíven csütörtök éjszaka Kelenföldön intézkedés közben. Baumann Péter péntekre virradóra elhunyt a kórházban.

Forrás: MN2023. 01. 13. 12:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fájdalom, a döbbenet leírhatatlan – írják a BRFK Facebook-oldalán a hősi halált halt bajtársukra emlékező fővárosi rendőrök.

„Mélyen meg vagyunk rendülve, nemcsak mi, budapesti rendőrök, hanem az egész ország rendőrsége. Ma hajnalban elveszítettük kollégánkat, társunkat, barátunkat. Baumann Péter mindössze 29 éves volt” – írják a megemlékezésben.

Baumann Péter főtörzsőrmestert hősi halottá nyilvánították. Forrás: BRFK

Az elhunytat mosolygós, a rosszkedvet hírből sem ismerő, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismerték. Rendőri tanulmányait 2012-ben kezdte a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, 2013. július elsején szerelt fel próbaidős járőrként a BRFK XI. kerületi rendőrkapitányságának állományába. Végigjárta a ranglétrát: 2018 decemberében járőrvezetői, fél évre rá járőrparancsnoki beosztásba került. Utána körzeti megbízottként dolgozott. Imádta, amit csinált, helytállását vezetői is elismerték. Teljesítményértékelésnél kivételes minősítést kapott, ez is bizonyítja szakmai elhivatottságát.

A közösség biztonságáért produkált hathatós munkájáért szolgálata alatt hét ízben részesült önkormányzati jutalomban. Valósággal feloldódott hivatásában, az élete volt a rendőrség, a cég kitöltötte minden pillanatát, gyakorlatilag hobbija sem volt. Egy éve talált rá a szerelem, társa, Niki szintén a hivatásos állomány tagja egy társszervnél. Családját, különösen édesanyját rajongásig szerető emberként ismerték, 32 esztendős bátyja, István is gyászolja. Februárban lett volna harmincéves.

Mécsesek égnek Baumann Péter fõtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. 
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Baumann Péter a XI. kerületi rendőrkapitányságon nemcsak a kollégáit, hanem a barátait is itt hagyta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság összes objektumában 13 órakor megszólalnak a szirénák, így búcsúznak a budapesti rendőrök Baumann Pétertől.

A hősi halált halt rendőrről bajtársai és parancsnokai a XI. kerületi rendőrkapitányságon ma 17 órakor gyertyagyújtással emlékeznek meg.

Borítókép: Baumann Péter (jobbról a második) a bajtársai körében (Forrás: BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.