Budapesten folytatódik az autósok ellehetetlenítése

„Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a dollárbaloldal politikusainak, Niedermüller Péter és Soproni Tamás erzsébetvárosi–terézvárosi térképén” – fogalmazott a fővárosi Fidesz közösségi oldalán arra, hogy Terézvárosban és Erzsébetvárosban jelentősen akadályozzák a közlekedést. A két belvárosi kerületben ugyanis januártól változtatnak a forgalmi renden. Aligha kell mondanunk – az autósok kárára.

2023. 01. 09. 6:50
null
20220214 Kiály Utca Gödör Foto :Nagy Zoltán Fotó: Nagy Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Még több dugó és élhetetlen kerület a baloldali vezetésnek köszönhetően: legújabb variálásukkal voltaképp kitiltják az áthaladó autósokat a körúton belüli utcákból, hiszen senki nem fog próbálkozni azzal, hogy kiigazodjon az irányokon, ha egyáltalán szabad lesz még behajtani – így reagált a budapesti Fidesz a közösségi oldalán arra, hogy a VI. és a VII. kerületben jelentősen korlátozzák az autósforgalmat.

Pár nappal ezelőtt Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy 

újabb szakaszába lép a belvárosi forgalomcsillapító projekt. 

A részleteket tekintve Terézváros első embere kifejtette: Belső-Erzsébetvárosban és Belső-Terézvárosban új áthajtási pontok jönnek létre: a Dob utca, Holló utca és Kazinczy utca közötti, a Wesselényi utca, Klauzál utca és Nyár utca közötti, a Dohány utca, Nagy diófa utca és Nyár utca közötti, a Király utca, Rumbach Sebestyén utca és Károly körút közötti szakaszán. 

Hozzátette: ez azt jelenti, hogy az Andrássy és Király utca között élő terézvárosiak (a belső-erzsébetvárosiakhoz hasonlóan) lakossági várakozási engedély birtokában áthajthatnak ezeken a pontokon, rájuk nem vonatkoznak az itt elhelyezett behajtani tilos táblák.

A múlt hónapban Erzsébetváros DK-s polgármestere nyilatkozott arról, hogy jelentősen korlátozni fogják az átmenő forgalmat a nem kerületi lakosok számára a VII. kerületben. 

Niedermüller Péter kiemelte: január másodikától két fontos változásra lehet számítani, amelyek szerint az átmenő forgalom még inkább csökkenni fog, és úgynevezett áthajtási pontokat alakítanak ki, ahol a parkolási engedéllyel rendelkező helyi lakosok közlekedhetnek. Szerinte mindebből az fog következni, hogy tovább csökken majd az autósforgalom, miközben a kerületi lakosoknak több parkolási lehetőségük lesz. Lapunk úgy tudja, hogy a környékbeli üzletek tulajdonosai nem örülnek az új forgalmi rendszernek: többen közülük azt tapasztalták, hogy mivel az autósok nem tudnak megállni, parkolni ezeken a területeken, a boltoknak visszaesett a forgalma. 

A budapesti Fidesz így reagált a közösségi oldalán: 

Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a dollárbaloldal politikusainak, Niedermüller Péter és Soproni Tamás erzsébetvárosi–terézvárosi térképén.

Hozzátették: „Ismét egy autóskínzás Karácsony Gergely fővárosában.” 

Korábban a frakció a közösségi oldalán úgy fogalmazott: Budapest egyébként is siralmas légszennyezettségi állapotát csak fokozni fogja, ha a kerülőre kényszerülő autók dupla távon araszolnak majd az idegtépő dugókban. Mint írták akkor: „Ennyit a zöldpolitikáról és a városlakók egészségéről.”

Az autósok kiszorítását egyébként két évvel ezelőtt kezdte meg Karácsony Gergely főpolgármester. Mint ismert, a Nagykörúton egyeztetés nélkül balesetveszélyes, ritkán kihasznált kerékpársávokat festettek fel, ami a pesti alsó rakpart lezárásával, valamint a Lánchíd és a Blaha Lujza tér elhúzódó felújításával együtt jelentősen megnehezítette a fővárosban a közlekedést. Emlékezetes, a főpolgármester úgy reagált az ezzel kapcsolatban őt ért kritikákra: „Hát szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog!”

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Nagy Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.